Adobe Premiere Pro Apple M1 için Beta sürecinde

Adobe Premiere Pro

Adobe Premiere Pro Apple M1 yonga setli Mac’ler için Beta sürümünü yayınladı. Bu sürüm ile Adobe yağ gibi akıyor maşallah.

Adobe, macOS için Premiere Pro’nun bir ARM sürümünü yayınladı. Bu sürüm ile yeni Apple Silicon M1 Mac’lerin sahiplerinin video düzenleme yazılımını yerel olarak çalıştırması sağlanıyor. Bununla birlikte, bu sürüm şimdilik beta aşamasında. Bu yüzden buradaki gönderide Adobe’nin belirttiğine göre bazı sorunlar ve hatalar sürümde yer alıyor. Ancak yine de Adobe Premiere Pro betada olmasına rağmen Apple M1 Mac’lerde yağ gibi akıyor.

Adobe, temel düzenleme işlevleri ve iş akışlarının yanı sıra H.264, HEVC ve ProRes gibi popüler codec bileşenlerinden başlayarak Premiere Pro’nun özelliklerini aşamalı olarak taşıdığını söylüyor. Üçüncü taraf entegrasyonlarının, Apple Silicon üzerinde çalışması için ilgili geliştiricileri tarafından güncellenmesi gerekecek.

Adobe Premiere Pro

Adobe, bazı üçüncü taraf entegrasyonları bu modda çalışmayabilir ancak kullanıcıların, Arm sürümü hala geliştirme aşamasındayken Rosetta 2 öykünmesini kullanarak M1 Mac’lerde Premiere Pro’nun mevcut sürümünü çalıştırabileceklerini belirtiyor. Yani Beta kullanmak istemeyenler Premiere Pro uygulamasının X86 mimarili sürümünü de kullanabilir.

Microsoft Office Apple M1 için güncellendi

Premiere Pro, Apple’ın yeni Arm tabanlı Mac’leri için sürümleri görmüş olan Photoshop ve Lightroom gibi diğer Adobe uygulamalarına katılıyor. Yeni MacBook Air, MacBook Pro ve Mac mini’nin yalnızca bir ay önce piyasaya sürüldüğü düşünüldüğünde, Adobe için nispeten hızlı bir güncelleme yayınladı diyebiliriz. Umarız 2021’in ilk çeyreğinde bu sürüm Beta’dan çıkar ve nihai hali ile karşımıza çıkar.