Adobe CC dosya silme sorunu devam ediyor! (Mac OS X)

adobe cc dosya silme sorunu

Creative Cloud yani Adobe CC dosya silme sorunu bu günlerde Mac OS X kullanıcılarının canını sıkmaya devam ediyor. Eğer Mac kullanıyorsanız bu haberimizi kaçırmayın.

Yazılımları ile vazgeçilmez olan Adobe, geçtiğimiz dönemde Creative Cloud adını verdiğini bir bulut servisi ile senkronize çalışmaya başlamıştı. Adobe dosyalarının ve tüm üyeliğin bir merkezi gibi çalışan Adobe CC şu sıralar bir skandal ile gündemde.

Adobe CC dosya silme sorunu nasıl oluyor?

Öncelikle bu sorunun sadece Mac OS X kullanıcılarında meydana geldiğini söyleyelim. İspatını zaten aşağıdaki videoda göreceksiniz. Dolayısıyla Mac OS X kullanıyorsanız, bu günlerde Adobe CC indirmenin hiç sırası değil. Çünkü önemli verileriniz silinebilir. Sebebi ise hala bilinmiyor.

Adobe CC’yi kurup giriş yaptığınız anda cihazınızın kök (root) dizininden bazı dosyalar siliniyor. Dolayısıyla indirdiyseniz bile giriş yapmayın. Uygulama bunu herhangi bir bildirim veya izin olmadan yapıyor. Adobe CC açıldığı anda bazı dosyalarınızı yerinde bulamayabilirsiniz. Kullanıcı şikayetlerinden yola çıkarak sorunun alfabetik sırayla işlediği görülebiliyor. Yani ana dizinde önce “a” harfinden başlayan dosyalar siliniyor. Adobe CC dosya silme sorunu son derece can sıkıcı görünüyor.

Eğer sorunun sizde olup olmadığınız öğrenmek istiyorsanız, test edebileceğiniz basit bir yöntem var. Terminali kullanarak ana dizinde bir dosya oluşturup deneme yapabilirsiniz. Eğer dosyalarınız silinmezse, sorun sizde olmayacak demektir. Terminal içerisinde sırasıyla önce “cd /” komutunu ardından ise “sudo mkdir /.aaaaaaa” komutunu çalıştırdığınızda “/.aaaaa” isimli bir klasör oluşturmuş olacaksınız. Sorun alfabetik olarak ilerlediği için bu boş klasörün silindiğini görürseniz, Adobe CC için yeni bir güncelleme beklemek zorunda olduğunuzu anlayabilirsiniz. Silinmezse güvenle kullanmaya devam edebilirsiniz.

Google Sevgililer Günü 2016 için Doodle hazırladı!