Uber Rus milyarderden 200 milyon dolar aldı!

Uber2

Uber, hızlı büyümesiyle tüm yatırımcıların gözdesi konumuna yükselmiş durumda. Özellikle Avrupa’da büyük protestolarla karşılaşsa da yargı kararlarıyla yasallığını tescilleyerek çalışmaya devam eden Uber’in yıllık karı ise katlanarak büyüyor. 

2016’da 10 milyar dolar kar bekleyen Uber, şimdi gelişmekte olan yeni pazarlara açılabilmek için aradığı fonu, Rus milyarder Mikhail Fridman’dan sağladı. Mikhail Fridman’in Luxemburg’ta kurulu LetterOne isimli yatırım şirketi, Uber’e 200 milyon dolar fon sağladı.

11718221-uber[1]

Uber’in daha önce sağladığı fonların aksine bu yeni yatırım, şirketin Doğu Avrupa ülkelerinde genişleme çabasına hizmet edecek. Uber’e ortak olan Rus Milyarderin Doğu Avrupa ülkelerindeki bağlantılarını kullanacak olan Uber, bu sayede Batı Avrupa ülkelerine göre daha sert dirençle karşılaşacağını düşündüğü Doğu Avrupa ülkelerine daha kolay yerleşebilecek.

Uber’in CEO’su Travis Kalanick de yeni ortaklık hakkında basına açıklama yaparken, “LetterOne’ın gelişmektek olan pazarlardaki yoğun deneyimleri, bize bu şehirlerde yeni kapılar açacak ve işimizi kolaylaştıracak,” ifadelerini kullandı.

iPhone 5se ve iPad Air 3 önümüzdeki ay geliyor!