Activision Blizzard eski CEO’su TikTok’u satın almak istiyor

Activision Blizzard eski CEO'su TikTok'u satın almak istiyor

Geçen yılın sonunda istifa eden Activision Blizzard’ın eski CEO’su Bobby Kotick,  TikTok’u satın almakla ilgileniyor. İşte tüm detaylar.

The Wall Street Journal’ın haberine göre Kotick, geçen hafta bir konferans yemeğinde OpenAI CEO’su Sam Altman ve onunla birlikte oturan diğer kişilere böyle bir satın alma konusunda ortaklık yapma fikrinden bahsetti. Kotick, ByteDance İcra Kurulu Başkanı Zhang Yiming ile bu konuyu açıkça tartıştı. WSJ, TikTok’un satılması durumunda muhtemelen yüz milyarlarca dolara mal olacağını belirtiyor.

Activision Blizzard eski CEO'su TikTok'u satın almak istiyor

Kotick, Activision’ı 30 yılı aşkın bir süre yönetti ancak tam olarak iyi bir izlenim bırakmadı. Geçen yıl karara bağlanan 2021 tarihli bir davada şirket, onun liderliği altında “yaygın erkek işyeri kültürü” olarak tanımlanan cinsel tacizi ve cinsiyet ayrımcılığını teşvik etmekle suçlandı. Kısa bir süre sonra Wall Street Journal, Kotick’in yıllar boyunca suiistimal ve saldırı iddialarından haberdar olduğunu ve bu örneklerden bazılarını kurula gerektiği gibi açıklamadığını bildirdi. The Verge o dönemde kendisinin de tacizle suçlandığını belirtmişti. Activision Blizzard raporu “yanıltıcı” olarak nitelendirdi.

Bilgilerin ortaya çıkmasının ardından Activision Blizzard çalışanları salonu terk ederek Kotick’in istifasını talep etti ancak bu gerçekleşmedi. Kotick, Microsoft’un satın alımının 2023’te tamamlanmasına kadar Activision Blizzard’ın başkanı olarak kaldı. Kotick’in TikTok’a ilgi duyduğu iddiası,  son derece popüler platform için çalkantılı bir döneme denk geldi.

Google, İsrail teknoloji konferansını protesto eden mühendisi kovdu