Japon şirket, erkek ofis çalışanlarına bir sürpriz hazırladı!

Japon şirket, erkek ofis çalışanlarına bir sürpriz hazırladı!

Japon bir şirket erkek ofis çalışanları için şaşırtıcı bir sürpriz hazırladı. İşte tüm detaylar.

Bir Japon telekomünikasyon firmasındaki erkek işçilere kadınların adet sancısını simüle etme fırsatı verildi. Ağrı, kadınların adet döneminde yaşadığı kramp hissini uyandırmak için alt karın bölgesine yerleştirilen pedler aracılığıyla elektrik sinyalleri gönderen “perionoid” bir cihaz aracılığıyla oluşturuldu. Erkek çalışanlarına böyle bir sürpriz hazırlayan şirket sosyal medyada viral oldu. 26 yaşındaki Exeo çalışanı Masaya Shibasaki, deneyin videosunda acıdan yüzünü buruştururken “Acıyor” diyerek bağırması ile gündem oldu.

Japon şirket, erkek ofis çalışanlarına bir sürpriz hazırladı!

Başka bir çalışan, karnını tutarak gergin bir şekilde gülerken “Düz duramıyorum” dedi. Cihaz, Nara Kadın Üniversitesi’ndeki araştırmacılar ve start-up Osaka Heat Cool tarafından ortaklaşa geliştirildi.

“Hareket edemiyordum. Dayanamayacak kadar acıdı” dedi Bay Shibasaki deneyle ilgili. “Kadınların her ay bu acıyla mücadele ederken çalışması gerektiğini artık anlıyorum. Kadınların bunu nasıl başarabildiği gerçekten şaşırtıcı. Onlara gerçekten saygı duyuyorum” dedi.

Exeo, yüzde 90’dan fazla erkek işgücünün, adet izni alma da dahil olmak üzere kadın akranlarına daha fazla destek olabileceği bir ortam yaratmak istediğini söyledi. Exeo halkla ilişkiler sorumlusu Maki Ogura, “Bugün [adet ağrısı] yaşayanların işyerlerine geri dönüp nasıl hissettikleri hakkında konuşmalarını ve anlayışlarını yaymalarını umuyoruz” dedi.

Japonya’daki şirketlerin yasal olarak kadınların adet izni almasına izin vermesi gerekiyor. Ancak izinlerin ödenmesine ilişkin bir zorunluluk bulunmuyor ve anketler, kadın çalışanların yaklaşık yarısının bu izinleri hiç kullanmadığını gösteriyor.

METAL GEAR SOLID MASTER COLLECTION Vol.1 PS4 Fiziksel Sürümü Çıktı!