Acer Swift Edge, dünyanın en hafif dizüstü bilgisayarı olarak piyasaya çıkıyor

aver

Acer Swift Edge dünyanın en hafif 16 inç OLED dizüstü bilgisayarı olarak piyasaya sürülüyor, ürün küresel pazardaki yerini de alacak.

Acer Swift Edge, 4K piksel çözünürlüğe sahip 16 inç OLED ekrana sahip. Cihazda güvenlik için parmak okuyucu teknolojisi de bulunuyor. Yüzde 92 ekran gövde oranı, 500 nit parlaklık ve yüzde 100 DCI-P3 renk gamı ​​sunuyor. Ekran ayrıca VESA DisplayHDR True Black 500 ve TUV Rheinland Eyesafe gibi sertifikalarla karşımıza çıkıyor.

Tasarım açısından Acer Swift Edge, normal alüminyumdan yüzde 20 daha hafif ve 2 kat daha güçlü olan alaşımdan yapılmıştır. Sadece 1,16 kg ölçülerinde ince ve hafif. Arkadan aydınlatmalı bir klavyeye ve bir FHD web kamerasına sahip.

Acer Swift Edge

Cihaz AMD Ryzen PRO ve Ryzen 6000 serisi işlemcilerini kullanırken, ekran kartı olarak AMD Radeon tercih edilmiş. Dizüstü bilgisayar, 32 GB’a kadar LPDDR5 RAM ve 1 TB SSD depolama alanı sunuyor. İlk etapda güvenlik amacıyla bilgisayarda Pluton güvenlik uygulaması bulunuyor.

Acer Swift Edge, iki USB-C bağlantı noktası, iki USB-A bağlantı noktası, HDMI 2.1 bağlantı noktası, kulaklık jakı, WiFi-6E ve Bluetooth gibi bağlantı seçenekleriyle kullanıcılara sunuluyor. Cihaz ilk olarak bu aydan itibaren  Amerika’da 1.499 dolardan satışa sunulacak. Daha sonra ise küresel pazardaki yerini alacak.

Google Pixel Watch Uygulaması Google Play’de kullanıma sunuldu