Acer ConceptD 7 SpatialLabs dizüstü bilgisayarını tanıttı

Acer ConceptD 7 SpatialLabs Edition dizüstü bilgisayarını duyurdu, yeni laptop yerleşik 3D SpatialLabs teknolojisi ile birlikte geliyor.

Acer, bu yılın başlarında, gözlerinizi ve başınızı takip eden iki sensörlü özel bir stereo kamera ve ekranda iki biraz farklı görüntüyü kıran bir lens ile herhangi bir gözlüğe ihtiyaç duymadan 3D görseller sağlayan SpatialLabs teknolojisini duyurmuştu. Teknoloji sonunda gerçekten satın alabileceğimiz bir dizüstü bilgisayara dönüşmüş durumda.

Acer ConceptD 7 SpatialLabs Edition dizüstü bilgisayar yeni duyuruldu ve laptop yerleşik 3D SpatialLabs teknolojisi ile birlikte karşımıza çıkıyor. Ekranı kullanıcıların CAD tasarımları, 3D baskı, mimari, animasyonlar ve daha fazlası için 3D projeleri görmelerini sağlayacak ve böylece tasarımı her zamankinden daha gerçekçi ve sürükleyici bir deneyim haline getirecek.

acer 1

3D içerik olmadan bir 3D ekranın hiçbir şey olmadığını çok iyi bilen Acer, dizüstü bilgisayarı Rhinoceros, ZBrush ve Autodesk Fusion 360 gibi uygulamalardan 3D dosyaları içe aktarmaya olanak tanıyan SpatialLabs Model Viewer gibi araçlarla birlikte sunuyor. 3D SpatialLabs teknolojisinin yaygın bir şekilde benimsenmesi olmasa da, gelecek için daha entegre çözümler getirmek için geliştiricilerle birlikte çalışması daha iyi performansa götürecektir.

Görüntüler, videolar, basit oyunlar ve web kamerası beslemesi gibi 2D içeriğin AI kullanarak stereoskopik 3D’ye dönüştürülmesine olanak sağlayacak bir SpatialLabs Go uygulaması da sunuluyor.

Tüm 3D’nin yanı sıra Acer ConceptD 7 SpatialLabs Edition, Intel Core i7-11800H işlemciye, Nvidia RTX 3080’e, 32GB DDR4 RAM’e ve 2TB NVMe SSD’ye sahip üst düzey bir dizüstü bilgisayardır. Ekran, 2D modunda 3840 x 2160 veya 3D modunda 1920 x 2160 çözünürlük sunan 15,6 inç LCD panel kullanılmakta.

Fiyatlandırmaya gelince, üst düzey özellikler göz önüne alındığında hiç de ucuz değil. ConceptD 7 SpatialLabs Edition, Aralık ayında Avrupa, Orta Doğu ve Afrika’da piyasaya sürüldüğünde 3.599 Euro’ya (~ 4.160 $) mal olacak. 16 inç ConceptD 3 ve ConceptD 3 Pro dizüstü bilgisayarlar da güncellenmiş 16:10 en boy oranlarıyla piyasaya sürüldü ve sırasıyla 1,699,99 ABD Doları ve 1,899,99 ABD Doları fiyat etiketleriyle satışa çıkarılması hedefleniyor.

iPhone 13 üretimi çip krizi nedeniyle sekteye uğruyor