ABD’de akıllı telefon satışları düşmeye başladı

apple abd mağazaları

ABD akıllı telefonları 2021 yılının ilk çeyreğinde alışılmadık derecede yüksek talep gördü. Talep, pandemi de dahil olmak üzere çeşitli faktörlerden kaynaklandı. Ancak pandemi durumu istikrara kavuştuğu için akıllı telefon satışları da düşüyor.

Counterpoint araştırmasının yeni bir raporu, ABD akıllı telefon satışları 2022 yılının ilk çeyreğinde yıllık bazda %6 düştüğünü ortaya koyuyor. Bu veriler, firmanın ABD Aylık Akıllı Telefon Kanal Paylaşım İzleyicisinden geldi.

“2022’nin ilk çeyreğinde geçen yıla göre daha zayıf satışlar görülse de, bunun bağlam içinde görülmesi gerekiyor. Counterpoint Araştırma Direktörü Jeff Fieldhack, “Bu, pazarın daralmasının bir işareti değil çünkü geçen yılın ilk çeyreği, talebi artıran çeşitli faktörler nedeniyle alışılmadık derecede yüksekti” dedi.

akıllı telefon satışları

Premium cihaz satışları tatil çeyreğinden sonra düştü. Kalıcı tedarik darboğazları hem 5G hem de LTE cihazlarını etkiledi. Rapora göre, 2021 yılının ilk çeyreğinde ek bir teşvik para artışı gördüğünden vergi sezonu satışları da daha düşüktü.

Apple, yüzde 47 pazar payı ile ABD akıllı telefon satışları pazarına hakim olurken, onu yüzde 28 pazar payı ile Samsung ve yüzde 12 pazar payı ile Motorola izledi. Apple’ın iPhone 12 serisi satışları, şaşırtıcı lansmanı nedeniyle 2021’in ilk çeyreğine girdi. Bu, tipik olarak yavaş bir çeyrekte daha fazla prim talebine neden oldu. Apple’ın geliri 14 milyar doları aştı. iPhone 13 satışları, çeyrekteki toplam satışların %80’inden fazlasını oluşturdu.

akıllı telefon satışları

Fieldhack, “2022’nin ilk çeyreğine bakıldığında, Motorola, Google, TCL ve OnePlus’ın LG’nin çıkışı nedeniyle hacimlerde yıllık artışlar görmesiyle Apple ve Samsung’dan hala sağlam performanslar vardı” dedi.

Rapor ayrıca LG’nin çıkışı nedeniyle daha fazla pazar payı elde etmeye başlayan daha küçük üreticilere de ışık tutuyor . Motorola bu yıl önemli bir büyüme kaydetti. %12 pazar payı ile ülkedeki en büyük üçüncü akıllı telefon markası haline geldi.

Artan alt seviye rekabet daha az satışla sonuçlandığından, OnePlus genel olarak nispeten daha yavaş bir çeyreğe tanık oldu.

“Ayrıca bu yıl 2G ve 3G gün batımları meyvelerini vermeye başladıkça meydana gelen büyük ağ göçleri olacak. Kıdemli Araştırma Analisti Maurice Klaehne, taşıyıcıların milyonlarca aboneyi LTE’ye veya tercihen 5G akıllı telefonlara taşıması gerekeceğinden, bu kesinlikle akıllı telefon satışlarını artıracak.

Microsoft Edge ücretsiz VPN hizmeti sunacak