ABD İstihbarat Servisini Çok Fena Hack’lediler!

BGHNDC1

Tüm dünyada giremediği bilgisayar, telefon, dijital cihaz olmamasıyla övünen CIA ve diğer ABD istihbarat örgütleri çok ağır bir hezimetle karşı karşıya!

BGHNDC[1]

Geçtiğimiz haftalarda Kuzey Kore’li hackerlar’ın, ABD kamu çalışanlarına dair veri tabanına sızması ve milyonlarca memur hakkındaki tüm bilgileri ele geçirmelerinin ardından şimdi de ABD’nin askeri ve istihbari veri tabanlarına sızıldığı ve ABD’nin tüm casuslarının, gizli ajanlarının, yurt içi ve dışındaki aktif veya uykudaki operatörlerinin ortaya çıktığı, askeri ve istihbari personele dair bilgilerin hacker’ların eilne geçtiği anlaşıldı.

NSA, CIA, özel operasyonlar, komandolar, yeşil bereliler, aklınıza gelebilecek tüm ABD askeri personeli hakkındaki bilgiler şu anda hacker’ların ve düşman ülkelerin eline geçmiş bulunuyor. ABD askeri kurumları büyük bir alarm seviyesinde, hasar tespit çalışması yapıyor ancak bu büyük darbenin yaralarını sarmak kolay olmayacak gibi görünüyor.

ABD hükumeti Washington Post’a yaptığı açıklamada bu kritik personellere dair bilgilere hacker’ların ulaşamadığını söylese de, devlet içindeki kaynaklar bunun aksini iddia ediyor.