ABD IŞİD ile mücadele ediyor!

ardit ferizi

Haberin başlığının teknoloji sitesi ile alakasını merak ediyorsanız detaylar için haberimizi okumak durumundasınız.

Bilindiği üzere IŞİD uzun zamandan beri Dünya gündemini terör saldırıları ile işgal etmekte. IŞİD, son dönemlerin önemli konusu GPS ve Apple ürünlerine de kullanım yasağı getirmişti.

GPS ve Apple ürünlerine kullanım yasağı getirdiğini IŞİD; yazılı bir açıklama ile yaparak destekçileri tarafından da Facebook üzerinden yoğun bir ilgi gördü.

IŞİD; askerlerine Apple’ın tüm ürünlerinin kullanımını yasakladığını söylemişti. Kararın alınma sebebi için bir açıklama yapmamıştı.

ardit ferizi

Apple ürünlerinin yanı sıra içerisinde GPS bulunan tüm aletlere de kullanıma yasaklamıştı. Ayrıca IŞİD; GPS sisteminin kaldırılmasını istediği için her Bölgeye teknisyenlerini de göndermişti.

GPS sisteminin kaldırılmadığı cihazlara ise el konulacağını duyurmuştu. Şimdi ise konu daha farklı bir yere vardı. IŞİD; ABD’nin önemli Güvenlik Merkezlerini hackleme kararı aldı.

IŞİD’in bir numaralı Siber Saldırı gerçekleştiren üyesi Malezya’da, Kuala Lumpurda yakalandı. Yakalanan Hackerın isminin Ardit Ferizi olduğu söylendi. ABD Hükümeti, Ferizi’yi yakalayarak IŞİD’in Siber Saldırıları için önemli bir darbe vurduklarını belirtti.

Lumia 950 ve 950 XL’in kamera örnekleri ortaya çıktı