ABD, Adobe’ye dava açtı!

ABD, Adobe'ye dava açtı!

ABD hükümeti, Adobe’ye ve iki üst düzey şirket yöneticisine, erken fesih ücretlerini saklayarak tüketicileri kandırdıkları ve Adobe ürünlerine aboneliklerini iptal etmeleri için onları zor durumda bıraktıkları iddiasıyla dava açtı. İşte tüm detaylar.

Adalet Bakanlığı tarafından Pazartesi günü yapılan şikayette, Adobe’yi, planın ilk yıl içinde iptal edilmesinin erken fesih ücretine yol açabileceği yeterince açıklanmadan tüketicileri “yıllık ücretli aylık” abonelik planına itmekle suçlanıyor. Şikayet ayrıca Adobe’nin erken fesih ücreti açıklamalarının küçük harflerle gizlendiğini veya tüketicilerin bunları bulmak için küçük simgelerin üzerine gelmelerini gerektirdiğini de iddia ediyor. Bir diğer deyişle tüketiciler neye imza attıklarını net bir şekilde göremeden üye oluyor ve ardından daha fazla para ödemek zorunda kalıyorlar.

ABD, Adobe'ye dava açtı!

FTC Tüketiciyi Koruma Bürosu müdürü Samuel Levine yaptığı açıklamada, “Amerikalılar şirketlerin abonelik kaydı sırasında detayları saklamasından ve ardından iptal etmeye çalıştıklarında engeller kurmalarından bıktı” dedi. “FTC, Amerikalıları bu yasa dışı ticari uygulamalardan korumak için çalışmaya devam edecek.” Adobe’nin genel danışmanı ve güven sorumlusu Dana Rao, şirketin mahkemede FTC ile mücadele edeceğini söyledi. Şirketin web sitesinde yayınlanan bir açıklamada Rao şunları söyledi: “Abonelik hizmetleri, kullanıcıların ihtiyaçlarına, zaman çizelgelerine ve bütçelerine en uygun planı seçmelerine olanak tanıyan kullanışlı, esnek ve uygun maliyetlidir. Önceliğimiz, müşterilerimizin her zaman olumlu bir deneyim yaşamasını sağlamaktır. Abonelik sözleşmelerimizin şart ve koşulları konusunda şeffafız ve FTC’nin iddialarını mahkemede çürüteceğiz.”

TikTok gençlerin yeni haber kaynağı olma yolunda ilerlemeye devam ediyor