BTK Uyardı: Abonelikler İptal Edilecek!

BTK Uyardi Abonelikler Iptal Edilecek

BTK tarafından yapılan yeni bir uyarıya göre çok sayıda abonelik iptal edilecek.

Türkiye Bilişim Teknoloji ve İletişim Kurumu Başkanı Tayfun Acarer tarafından yapılan uyarıya göre bayi kanalı dışında yapılan beyanlar iptal edilecek.

BTK Uyardi Abonelikler Iptal Edilecek!

Türkiye Bilişim Teknoloji ve İletişim Kurumu Başkanı Tayfun Acarer yeni bir uyarı yaptı. Türkiye’nin iletişim sektörlerini denetlemekle yükümlü kurumu BTK’nın başkanı Acarer, İletişim Konusunda Beyan dışı aboneliklerin engelleneceğini açıkladı. İletişim tüketicilerinin bayı kanalıyla beyanları dışında yapılan abonelikleri engelleyecekleri belirtildi.

Acarer açıklamasına şöyle devam etti; “ işletmeciler tarafından sunulan hizmetlere, müşteri hizmetler, kısa mesaj ve bayi kanalı gibi farklı yöntemlerle abonelik yapılabilmekte olup, BTK‘ya intikal etmiş şikayetlerin incelenmesi neticesinde tükecilerin onayları ve irade beyanları alınmadan bir takım hizmetlere abonelik yapıltığı tespit edildi. Şikayetlere konu olan talep ve onay dışı aboneliklerin genellikle bayi kanalı ile gerçekleştirildiği tespit edildi. Bu nedenle mağduriyet yaşanmaması amacıyla bayi kanalıyla yapılan işlemlerde, işletmeciler tarafından abonenin beyanı dışında yapılan her işlemi iptal etme hakkı doğdu.

Acarer yaptığı bu açıklamanın yanı sıra, aboneliğini feshetmek isteyen tüketicilerin başvurusunu bayiler aracılığıyla yapması durumunda da, zaman zaman işlemlerin gerçekleştirilmediğini ve aboneye fatura gönderilmesinin devam ettiğini tespit ettiklerinin altını çizdi. Son dönemlerde gelen şikayetlerin fesih talebinde bulunduğuna dair yazılı bir belgenin verilmesinin tüketici açısından faydalı olacağını belirtti.

BTK tarafından yapılan bu açıklamaya göre, GSM operatörlerinin kullanıcılardan aldığı ekstra ücretlerin önüne geçmeyi amaçlıyor.

Spotify Paralı Oluyor!