7 milyon adet Pixel 6 üretilecek

g2111

GooglePixel 6 ve Pixel 6 Pro’yu ortaya çıkarmaya hazırlanıyor, Kaliforniya merkezli şirketin amiral gemisi telefonlarına ne kadar güvendiği ortaya çıktı.

Yapılan araştırmalara göre, Google’ın tedarikçilerinden 7 milyondan fazla Pixel 6 serisi akıllı telefon üretmesini istediğini gösteriyor. Bunun, geçen yılki 3,7 milyon satış rakamının yaklaşık iki katı olduğunu gösteriyor.

Hedef, Google’ın geçen yıla kıyasla tam sayıda cihaz satmayı planlamasına rağmen – 2020 portföyü Pixel 4a , Pixel 4a 5G ve Pixel 5’i içerirken 2021’in serisi Pixel 5a, Pixel 6 ve Pixel 6 Pro’dan oluşuyor .

Ve 7 milyon rakamı zaten yeterince büyük değilmiş gibi, Google’ın 5 milyon Pixel 5a cihazı da üretmeyi planladığı ve toplamda 12 milyon yapmayı planladığı iddia ediliyor. Elbette bu rakam, Samsung’un 20 milyon Galaxy S22 serisi akıllı telefon üretme hedefinin yakınında değil, ancak yine de gelecek için iyi bir başlangıç ​​olduğunu söylemek gerekir.

7 milyon adet Pixel 6 üretilecek

Ancak 5 milyon Pixel 5a rakamı biraz belirsiz. Bunun nedeni, cihazın yalnızca Amerika Birleşik Devletleri ve Japonya’da piyasaya sürülmesidir, bu nedenle tedarikçilere yapılan talebin yalnızca iki ülke için olup olmadığı veya Google’ın telefonu daha fazla ülkede satmayı planlayıp planlamadığının belli olmadığını belirtelim.

Ne olursa olsun, Google’ın umutları gerçekleşirse, şirketin en azından ABD’de Apple ve Samsung gibi şirketlerden pazar payını çalması muhtemeldir. Ne de olsa Pixel6 modelleri, dört yıllık işletim sistemi güncellemeleri ve beş yıllık güvenlik yamaları almaya hazırlanıyor ve bunları yazılım desteği açısından Samsung’un hemen üstüne ve Apple’ın altına yerleştiriyor.

Ayrıca Google, Pixelbook Go’nun halefi olacak ve 2021’de  geleceği söylenen Halvor kod adlı yeni bir Chromebook üzerinde  çalışıyor .

Samsung Akıllı Monitör satışları sadece bir yılda 600.000 adeti geçti