4 arka kameralı Galaxy A9 Pro’nun ilk görüntüleri ortaya çıktı

samsung

Samsung’un gelecek ay duyuracağı 2018 model Galaxy A9 Pro’nun muhtemel tasarımı ortaya çıktı. Cihaz 4 arka kameraya sahip ilk telefon olma unvanını taşıyacak.

Samsung’dan ilginç özelliklere sahip Galaxy A9 Pro!

Şu sıralar kamera sayısını artırmak moda haline geldi ve üreticiler arasında “kamera sayısı” yarışı başladı. Esasında Samsung, şimdiye kadar bu yarışın sadece uzaktan bir izleyicisiydi. Ancak Güney Koreli şirket bu haftanın başında, 3 arka kameralı ilk Samsung telefon olan Galaxy A7’yi duyurarak rekabete dahil olduğunu gösterdi. Ve nihayetinde ekim ayında tam 4 arka kameralı yeni bir telefon geliyor.

4 kameralı Galaxy A9 pro

Bir süredir söylentileri dolanan A9 Pro‘nun neye benzeyeceğini ilk kez bu fotoğrafla net şekilde görüyoruz. Bu kadar kamera ne işe yarayacak diyebilirsiniz, fakat hepsinin ayrı bir işlevi var.

Ana kamera, 24 MP çözünürlüğünde. Yardımcı kameralardan ilki olan ikinci sensör, 120 derecelik geniş görüş açısına sahip ve 8 MP çözünürlüğünde. Diğer ikisinin işlevi ise zoom yapabilmek. Bu noktada 10 ve 5 MP‘lik iki ayrı sensöre görev verilmiş ve yakınlaştırma katsayıları farklı. “Geleneksel” ön tarafa döndüğümüze ise 24 MP’lik tek ön kamera bizleri karşılayacak. Böylece cihaz toplamda 5 kameraya sahip.

Peki bu çılgınlık daha ne kadar ilerleyebilir merak ediyorsanız hemen söyleyelim; güncel kullanılan sensör tiplerini ve amaçlarını dikkate aldığımızda buraya iki kamera daha eklenebilir. Önümüzdeki dönemde birisi çılgınlık yapıp 6 ve hatta eklenecek işlevlerle daha fazla kamera sayısını aynı anda sunmaya çalışırsa şaşırmayın.

Elbette 4 kameraya insanların vereceği tepki önemli. Zira bu detay tasarımı da önemli şekilde etkiliyor. Zaten bu modellerde hedeflenen unsur kamera işlevlerinden ziyade pazarlama.A9 Pro içerisinde ne detaya sahip olursa olsun, her zaman kameralarıyla adından bahsettirecek ve bu şekilde adını duyuracak.

Biz yine de bilinen özelliklerine hızlıca bir göz atalım: Snapdragon 660 yongaseti, 6.28 inç Full HD+ AMOLED ekran, 4/6 GB RAM, 64/128 GB dahili depolama, 3720 mAh batarya ve Android 8.1 Oreo cihaza eşlik edecek detaylar arasında. Tanıtım tarihi ise 11 Ekim olarak resmileşti.

Huawei Mate 20 Pro en net haliyle sızdırıldı!