2024 Neo QLED , MICRO LED, OLED ve Lifestyle ekranlarını tanıttı

QLED

Samsung   CES 2024 etkinliğinde  en yeni Neo QLED, MICRO LED, OLED ve Lifestyle ekran serilerini duyurdu.

Samsung‘un en yeni Neo QLED 8K ve 4K TV’leri, gerçekçi görüntü kalitesi, yüksek ses teknolojileri, zengin uygulamalar ve hizmetler dahil olmak üzere geniş bir deneyim sunuyor.

2024 Neo QLED 8K’da Samsung’un şimdiye kadarki en yeni ve en yenilikçi TV işlemcisi yer alıyor. NQ8 AI Gen3, bir önceki modele göre iki kat daha hızlı nöral işlem birimine (NPU) sahip.

Nöral ağlarının sayısı da sekiz kat artırılarak 64’ten 512’ye çıkarıldı ve ekrandaki her öğenin net ayrıntılarla görüntülenmesi sağlandı. Geliştirilen işlemci sayesinde 2024 serisi, performans yükseltmeleriyle donatıldı. Neo QLED serisi görüntü kalitesini ve tasarımı geliştiren birçok özellik sunuyor:

 

  • 8K AI Upscaling Pro: Gelişmiş 8K çözünürlüğe yükseltme yeteneği için NQ8 AI Gen3’ten yararlanılıyor. Bu özellik, keskinleştirdiği düşük çözünürlüklü içeriklerin ultra yüksek çözünürlükte görüntülenmesini sağlıyor.
  • AI Motion Enhancer Pro: NQ8 AI Gen3 ile desteklenen bu özellik sayesinde yüksek çözünürlüklü spor karşılaşmalarında atılan top görüntüsünün bozulması gibi sık görülen sorunların üstesinden geliniyor. Özellik, yayınlanan spor türünü otomatik olarak algılıyor ve uygun top algılama modelini uygulamak için derin öğrenme yeteneğinden faydalanıyor.
  • Real Depth Enhancer Pro: Mini LED’leri hassas bir şekilde kontrol etme hedefiyle, yapay zeka kullanarak hızlı hareket eden sahnelere ayrıntılar ekleniyor. Bir sahnede insan gözünün doğal olarak odaklanacağı alanlar tespit edip ön plana çıkarılıyor, görüntülerin daha gerçekçi ve üç boyutlu görünmesi sağlanıyor.
  • Infinity Air Design: Neo QLED 8K’nın görüntü kalitesi, sadece 12,9 milimetre inceliğindeki ekran gövdesiyle tamamlanıyor. Böylece yüksek çözünürlük ve ses kalitesine odaklanan sürükleyici bir izleme deneyimi sunuluyor. Ayrıca, havada duruyormuş gibi görünen ayna efekti hissettiriyor.

QLED

Neo QLED 8K’nın performansı, 8K görüntü kalitesi ve ses kalitesiyle tamamlanıyor.

 

  • 2024 Q-Symphony: TV’yi kablosuz hoparlörler ve soundbar ile senkronize eden bir teknolojiyle geliştirilen bu özellik, kullanıcıların birden fazla kablosuz hoparlörü ve bir soundbar’ı TV’ye veya projektöre bağlayarak diziler, filmler ve çalma listeleri arasında uyum içinde ses senkronizasyonu elde edilmesini sağlıyor.
  • Active Voice Amplifier Pro: Ekranda geçen diyalogları ve sesleri önemli ölçüde geliştirmek için özel derin öğrenme teknolojisi kullanan tescilli bir yapay zeka diyalog güçlendirici olarak tanımlanıyor. Bu özellik, sesleri gürültüden ayırarak geliştiriyor, böylece kullanıcılar ekrandaki konuşmaları farklı ses seviyesinde kolayca takip edebiliyor.

 

Samsung ekosistemi ile gelen bağlantılı ve kapsayıcı deneyimler

Evin merkezinde konumladıkları Samsung TV’leriyle kullanıcılar, en yeni özelliklerin faydalarından yararlanabiliyor ve günlük yaşamlarında cihazlarla kurulan bağlantı özelliklerinin keyfini çıkarabiliyor.

2024 yılında Samsung, ev içi aktiviteler merkezi olan Samsung Daily+ ile sunduğu bağlantılı deneyimleri büyük ölçüde geliştireceğinin ipuçlarını veriyor.

Tek bir ara yüzde kişisel eğitim ve tele sağlıktan video görüşmelerine ve uzak mesafedeki bilgisayar çözümlerine kadar çok çeşitli hizmetler ve özellikler sunuluyor.

QLED

  • Workout Tracker: Bu ücretsiz hizmet, giyilebilir cihazlardan temin edilen egzersiz süresi ve kalp atış hızı gibi gerçek zamanlı egzersiz verilerini, kullanıcıların evde egzersiz yaparken hem eğlenmelerini hem de öğrenmelerini sağlamak için Samsung ekranlarındaki içeriklerle birleştiriyor.
  • TechnoGym: Bu özellik, TechnoGym’in birinci sınıf eğitmenlerinin yer aldığı fitness ve sağlıklı yaşam videoları ile ev egzersizinizi geliştiriyor. Maksimum performans için seçilmiş içerikler, sadece Samsung TV’lerde sunuluyor.
  • F45: Kullanıcılar bu özellik sayesinde F45’in dünyaca ünlü dinamik HIIT antrenmanlarını, yüksek yoğunluklu egzersiz videoları ve wellness yönlendirmeleri sayesinde kendi evlerinden deneyimleyebiliyor.
  • Flexit: Fitness ve wellness profesyonelleriyle bire bir canlı ders imkanı
  • Tail: Kullanıcıların ev konforunda, bir veterinerle gerçek zamanlı video danışmanlığı hizmeti alması sağlanıyor. Dr.Tail, temel bakım ipuçlarından ileri düzey tavsiyelere kadar bir dizi soruyu yanıtlıyor. Kullanıcılar ihtiyaç duydukları her an veteriner uzmanlarla gerçek zamanlı bağlantı kurabiliyor.
  • Multi Control: Bu özellikle kullanıcılar, bir Bluetooth klavye veya mouse ile TV’ler, akıllı telefonlar ve monitörler de dahil olmak üzere tüm ekranlarını kontrol edebiliyor ve evden daha verimli çalışma imkanına kavuşuyor. Kullanıcılar cihazlar arasında kopyalama ve yapıştırma, belge okuma ve daha fazlasını yaparak çalışmanın farklı yöntemlerini deneyimleyebiliyor.

QLED

 

MICRO LED, ekran teknolojilerinin sınırlarını zorluyor

Samsung, yeni şeffaf MICRO LED ile ekranlar konusunda olasılıkların sonsuz olduğunu tüm dünyaya gösteriyor. Şeffaf bir cam kesiti gibi görünen ekran, son derece küçük bir MICRO LED çipine ve ışık kırılmasını ortadan kaldıran hassas üretim sürecine sahip.

Bu üretim süreci, şeffaf MICRO LED’in hem evlerde hem de B2B (işletmeden işletmeye) ortamlarında, farklı kullanım senaryolarında net ve engelsiz görüntüler sunmasını sağlıyor.

Tamamen yenilikçi bir ekran teknolojisi olan MICRO LED, kullanıcıların ekranların şeklini, boyutunu ve oranını her alana uyacak şekilde kişiselleştirmelerine olanak tanıyan modüler bir tasarıma sahip. Samsung’un yarı iletkenler alanındaki uzmanlığını arkasına alan ve uzun yıllara dayanan araştırma ve geliştirme çalışmaları, son derece etkili sonuçlar verdi.

Bu teknoloji, LED’lerdeki çiplerin çalışma devrelerinin doğrudan cam üzerinde yoğunlaştırılmasına ve böylece kullanıcıların geleneksel ekranlarda yaşayabileceği parlaklık kaybının azaltılmasına olanak tanıyor.

MG, 2023 yılını 14 bin 458 adetlik satışla tamamladı