2022’nin ilk çeyreğinde 41.7 milyon giyilebilir teknoloji ürünü satıldı

g2

Dünyanın önde gelen teknoloji pazarı analist firması Canalys, geçtiğimiz günlerde küresel giyilebilir cihaz pazarının 2022’nin ilk çeyreğindeki durumuna ilişkin bir rapor yayınladı.

Raporda, yalnızca 2022’nin ilk çeyreğinde 41,7 milyon giyilebilir teknoloji ürünün sevk edildiği ve bunun temel fitness Bant gönderileri yalnızca 9,7 milyonuyken (pazarın yüzde 23,3’ü) pazarın geri kalanı 32,0 milyon ile  saat ve akıllı saat varyantları olarak yer aldı.

Genel olarak, 2022 yılının ilk çeyreğinde dünya çapında giyilebilir teknoloji cihaz pazarı, 2021 yılının ilk çeyreğine kıyasla yıllık %4 düştü. Bu, fitness bantları sosyal yaşamdaki popülerliğini kaybederken diğer ürünlerde bir düşüş yaşanmadı.

giyilebilir teknoloji

Şu anda Apple, Huawei ve Xiaomi, dünya çapında en çok satan ilk 3 giyilebilir marka Apple %22,1 pazar payı ile birinci sırada yer alıyor. Şirket, 2022’nin ilk çeyreğinde 9,2 milyon Apple Watch satmıştı; bu, markanın yalnızca amiral gemisi Apple Watch Series 7 akıllı saatlerini piyasaya sürmesine değil, aynı zamanda daha uygun fiyatlı bir Apple Watch SE akıllı saatini piyasaya sürmesine de katkıda bulunabilir. tüketiciler ve daha fazla pazar payı elde etmek. Bu nedenle şirket, 2021 yılının ilk çeyreği ve 2022 yılının ilk çeyreği ile karşılaştırıldığında yıllık satışlarda %21 oranında pozitif bir büyüme yaşadı.

g3 1

Huawei ise giyilebilir teknoloji pazar payının %11,1’i ve fitness bantları ve akıllı saatlerinin toplam 4,1 milyon sevkiyatı ile geçen yıl üçüncü sıradan bu yıl ikinci sıraya yükseldi . Marka, akıllı saatlerinin ana cazibesinin şirketin OpenHarmony ekosistemi olmasıyla giyilebilir pazarda sabit kalıyor. OpenHarmony ekosistemi, Huawei akıllı saatlerinin yalnızca Huawei akıllı telefonunuza değil, aynı zamanda Huawei’nin IoT akıllı cihazlarına da bağlanmasına olanak tanıyor. Buna şirketin kendi elektrikli araçları dahildir. Örneğin, Huawei Car’ınızın kilidini açmak için Huawei Watch’ınızı dijital araba anahtarları olarak kullanabilirsiniz.

giyilebilir teknoloji

Xiaomi ise, esas olarak markanın fitness bantlarının azalan satışları nedeniyle %10,1 pazar payı ve 4,2 milyon sevkiyat ile ikincilikten üçüncü sıraya düştü. Fitness bantları daha küçük ekranları nedeniyle popülerliğini kaybetmeye devam ederken, markanın kendisi de şimdiden sessizce akıllı saat geliştirmeye odaklanıyor. Ancak şu anda, Xiaomi Watch S1 gibi Xiaomi akıllı saatler , şirketin konseptteki ilk girişimleri olmaya devam ediyor ve değişen pazarlama odağıyla, fitness bandı satışlarındaki düşüş de hızlanacak.

g5

Giyilebilir teknoloji pazarının 4. ve 5. sırasında sırasıyla Samsung ve Fitbit geliyor. Samsung, Galaxy Watch 4 serisi akıllı saatler için şirketin Google’ın Wear OS ile yaptığı işbirliği sayesinde, 2022’nin ilk çeyreğinde 3.4 milyon sevkiyatla %8,1 artan pazar payıyla giyilebilir ürünler pazarında istikrarını koruyor . Bu arada, Google tarafından satın alınan Fitbit , toplam giyilebilir pazar payının %7’si ile 2022’nin ilk çeyreğinde satışlarının 2,9 milyona düştüğünü gördü.

Temel fitness bandı pazarını analiz ettiğimizde, 2020’nin 4. çeyreğinden bu yana istikrarlı bir düşüş yaşıyor. Gruplar, çeyreğe göre %37’lik bir düşüş yaşadı (4Ç 2021 – Q1 2022), bu da 2020’nin 4. çeyreğinden bu yana üç aylık sevkiyatlarda art arda altıncı düşüşe işaret ediyor. 9,7 milyonluk sevkiyat rakamı, fitness bandı pazarının 2019’un dördüncü çeyreğinde 27,9 milyon ile zirve yaptıktan sonra uzun bir süre sonra ilk kez 10 milyonun altına düştüğünü gösteriyor. Öte yandan, giyilebilir teknolojide en popüler akıllı saat pazarı ve yıllık bazda %15’e varan oranda pozitif bir büyüme kaydetti.

Google, Meet ve Duo’yu akıllı telefonlar için tek bir platformda birleştirecek