2019 Ford Ranger Yola Çıkmaya Hazır!

2019 Ford Ranger Yola Çıkmaya Hazır

Amerikan otomotiv devi Ford’un F-150’den sonra en çok satan modeli Ford Ranger, pick-up pazarında artan talepleri karşılamak için hazır. Yenilenen Mitsubishi L200’ün en güçlü rakibi olan Ranger ilk olarak üretildiği Kuzey Amerika’da daha sonrasında ise Avrupa ve Asya’da satışa çıkacak. Tüm dünyada büyük ilgi gören Ford Ranger pick-up severler için her zaman özel bir yere sahip oldu.

Ford Ranger, hafta sonu şehir dışı arazi maceraları ile şehir hayatlarını birleştiren kullanıcılar için özel olarak tasarlanmış yetenekli bir pick-up.

Yeni Ranger’da 2.3 litrelik tuboşarjlı EcoBoost benzinli motor kullanılmış. Bu motorun V6 düzeyinde performans sergilediği ancak dört silindirli bir motorun yakıt verimliliğine sahip olduğu iddia ediliyor. Teknik özellikleri tam olarak açıklanmayan motorun 350 beygir güç ve 350 lb-ft tork üretim gücünde olacağını tahmin ediyoruz. Ayrıca Ranger’da 10 vitesli otomatik şanzıman kullanılmış. Arka tekerlekten itişli olan Ranger için FX2 ve FX4 modellerinde elektronik arka diferansiyel kilidi standart olarak yer alırken iki ve dört tekerlekten çekiş opsiyonel olarak sunulacak.

Yeni Ranger için F-150 Raptor modelinde de kullanılan ve kullanıcıya arazi yönetim sistemi sunan yeni FX4 Off-Road Paketi de düşünüldü. Dört farklı sürüş modu (normal, kar, çamur ve kum) içeren bu sistem sürücüyü engebeli arazi de yalnız bırakmıyor.

Ranger’ın taşıma ve çekme kapasitesi ile ilgili net bir şey söylemeyen Ford sadece sınıfının en iyisi açıklamasını yaptı. Yeni Ranger’da güncellenen gösterge paneli ile birlikte şerit takip, kör nokta uyarı, acil otonom frenleme, çarpışma uyarı ve önleme, hız sabitleme ve yaya algılama sistemleri de mevcut. Ayrıca Apple Car Play, Android Auto, navigasyon  ve 4G uyumlu SYNC 3 bilgi-eğlence sistemi de eklendi.

Nissan Navara, Volkswagen Amarok, Mitsubishi L200, GMC Canyon, Chevy Colarado, Toyota Tacoma ve Nissan Frontier’a rakip olarak gelecek olan 2019 Ford Ranger, 2018 yılının son çeyreğinde satışa sunulacak.

Lotus 70. Yılını yeni Evora GT410 Sport ile kutluyor!