Apple Pencil destekli iPhone modeli gelebilir!

iphone 8 apple pencil

iPhone 8 ile ilgili basına yansıyan yeni bir patent başvurusu dikkatleri üzerine çekti. iPhone 8 Apple Pencil ile bilir.

Geçtiğimiz aylarda henüz iPhone 7 modelleri duyurulmadan önce basına bazı iddialar yansımıştı. Bu iddialar “iPhone 7 Pro” olarak adlandırılan yeni bir iPhone modelini işaret ediyordu. İddia edilen model gerçek olmadı anacak söylentilerin altında gerçeklik payı olabilir.

USPTO’dan basına yansıyan yeni bir patent şablonu, Apple Pencil destekli bir iPhone modelini modelini işaret ediyor. Söz konusu iPhone modelinin iPhone 8 olması bekleniyor. Apple iPhone 8, 2018 yılında duyurulacak dolayısıyla şimdilik uzun bir süreç var diyebiliriz. Ancak Apple bir sürpriz yaparak 2017 yılında da benzer bir iPhone modeli duyurabilir.

iphone-apple-pencil-1

iPhone 8 Pro olarak adlandırılması beklenen telefon, Apple iPad Pro gibi özel bir seri olacak. Çizim meraklılarına yönelik olarak duyurulacağı düşünülen telefon dokunmatik kalem desteği sunacak. Samsung Galaxy Note serisi cihazın kalem için özelleştirilmiş detayları bulunacak.

Tüm bu iddialar bir yana, önümüzdeki yıl duyurulacak iPhone modelinin diğerlerinden önemli bir farkı var. Apple, 2017 yılında 10. Nesil iPhone modelini duyuracak. 10. Yıla özel olarak önemli değişiklikler bekleniyor. Bu değişikliklerden bir tanesi kalem destekli iPhone olabilir. Diğer önemli iddia ise iPhone’un ekran teknolojisi tarafında. Firmanın OLED ekran panellerine geçmesi bekleniyor.

Henüz Apple tarafından gelen resmi bir açıklama olmadığını belirtelim. Sizce kalem destekli bir iPhone modeli ilgi çeker mi? Yorumlarınızı bekliyoruz.

iphone-apple-pencil-2

Akıllı telefonlar için 5 nostaljik oyun!