Sosyal Ticaret:
Google, Facebook, Twitter ve Wikileaks gibi sosyal paylaşım siteleri ulusları değiştirebildiklerini hepimiz gördük. Sosyal ağlar ve işbirlikleri bu yüzden her yerde tartışılıyor. Birçok işletme, bu haberleşme ağında çaresiz kalıyorlar ve bu sorunu çözmek için yeni metotlar geliştiriyorlar. Sosyal Ticaret denildiğinde, Facebook ve Twitter gibi bir yapıdan bahsedilmiyor. İşletmeler, Sosyal Ticaret adı altında Facebook’taki gibi proje grupları oluşturmak, yazıları ve verileri paylaşmak, Blog’lar oluşturmak ve aktivite günlükleri tutmak istiyorlar. Bu sayede insanlar dışardan haberleşme yerine kendi iş yerlerinde haberleşerek işletmenin verimi artması planlanıyor.
Kimlik Yönetimi ve Siber Güvenlik:
İnternet ağının sürekli büyümesi ve kişilerin Internet’e oldukça rahat ulaşmaları nedeniyle gizlilik ve hatta kişilerin kimliklerinin bu alanlarda sergilemeleri büyük bir sorun olmaya başladı. Şirketlerin büyüklük oranına göre, kişilerin kimlikleri ve yetkileri çok daha dikkatli yönetilmesi gerekiyor. Kimlik yönetimi, erişim yönetimine çok benziyor. Kişiler, belli portallere giriş izni sağlandığı gibi, tek girişlik erişim (Single Sign-On, SSO) ve güvenlik poliçeleri oluşturuluyor. Bu yüzden bu işlem erişim yönetimi adını da alıyor. Özellikle günümüzde kullanılan bulut bilişim ve SaaS çözümleri için, kimlik yönetimi olmazsa olmazlar arasında.
Günümüzde, çalışanların işten ayrılması ve erişimlerin kısıtlanması inanılmaz karmaşık olabiliyor. Nerede ne hak verilmiş ve hangi bilgilere ulaşılabiliyor gibi sorular IT yöneticilerin işini zorlaştırıyor. Bu yüzden de Siber güvenlik önlemlerin alınması şart. Siber güvenlik önlemleri ile, şirketlerin güvenlik riskleri, güvenlik kontrollerin planlanması ve gerçekleştirilmesi, güvenlik raporunun tutulması ve risklerin sanal ortamda oluşturulması ve yönetilmesini sayabiliriz.
Dijitalleşmek
Özel ve çalışma hayatımız ciddi bir dijitalleşme evrimi geçiriyor. Kablosuz haberleşeme teknolojileri, Internet ağının büyümesi ve IT pazarının globalleşmesi kullanıcılara yeni imkanlar tanıdı. Değişim hiç bu kadar hızlı ve durdurulmaz olmamıştı. Makineler arası iletişimin uygulamaları daha da gelişmesi ile birlikte yepyeni fırsatlar sunulacak. Bu alanda Büyük Veri önemli bir rol oynuyor. Büyük Veri sayesinde teknolojiler birbirleriyle haberleşebilecek ve bundan dolayı da yeni konseptler ve çözümler doğacak.
Cihazların ve makinelerin akıllanması yeni iş alanları yaratacak. Bunu gören işletmeler, gelecekte pazarın hakimi rolünü oynayacaklar. İş süreçlerinin dijitalleşmesi, ardından da otomasyona bağlanması şart.
Far Cry 4′ten Yeni Video Geldi!