2014 yılında gündem oluşturması beklenen gelişmeler arasında, 3D baskı, bulut bilişim, sanal gerçeklik, giyilebilir teknolojiler, büyük veri analitiği ve interaktif eğlence sitemleri gibi teknolojiler bulunuyor.
Giyilebilir teknolojilerle ilgili haberleri 2014 yılı içinde daha çok duyacağız. Kendileri gelmeden haberleri sıkça gelen bu teknolojilerden en bilineni Google Glass ve iWatch gibi ürünlerle ilgili yeni duyurular 2014 yılında bizi bekliyor. Bu yıl adından sıkça söz ettiren 3D baskı, ününü 2014 yılında da devam ettirecek. 3D baskı, prototipleme kolaylığı sağlıyor ve yeni bir teknoloji olarak kendini geliştirmeye devam ediyor. 3D baskı endüstrisinin 2015 yılında 4 milyar dolar, 2017 yılında 6 milyar dolar, 2021 yılında ise 10.8 milyar dolara ulaşması bekleniyor.
Teknolojinin eğlence yaşamımıza sunduğu ürünler 2014 yılında da popülerliğini sürdürecek. Yeni çıkan Sony PlayStation 4 ve Microsoft Xbox One gibi oyun konsolları 2014 yılında yoğun ilgi görecek. Sanal gerçeklikle birleşen, daha gerçekçi, interaktif hale gelen ev eğlence sistemleri, 2014 yılında bizlere güzel vakit geçirtecek. Smart TV’ler ve Smart TV’lere özel geliştirilen uygulama ve cihazların kullanımı yaygınlaşırken, televizyon üzerinden internet uygulamalarını takip etme oranı artacak. 2014 yılında, yeni piyasaya sürülen 4K, Ultra HD görüntü kalitesine sahip büyük ekran televizyonların fiyatlarının düşmesiyle satışları da artacak.
Bulut bilişim uygulamaları 2014 yılında kullanım alanlarını ve hacimlerini arttıracak. Masaüstü, dizüstü bilgisayar, akıllı telefon, tablet gibi cihazların, bulut bilişim ile çalışma sistemlerine entegre olma süreci 2014 yılında giderek yaygınlaşacak. Mobil cihazlar ve sosyal medya uygulamaları yaklaşık 4 milyar insan tarafından kullanılıyor. Sadece Facebook’un 1 milyardan fazla, Twitter ve Google+’ın yaklaşık 500 milyon kullanıcısı bulunuyor. Twitter üzerinden günde yaklaşık 400 milyon tweet gönderiliyor. Facebook üzerinden, günde yaklaşık 350 milyon fotoğraf paylaşılıyor. Sensörler ve video kameralardan gelen içeriğin de eklenmesiyle ortaya çıkan çok yüksek hacimli verilerin analiz ihtiyacı doğuyor. Büyük veri analitiğinin, bilimsel araştırma ve pazar araştırmaları gibi birçok alanda kullanılması bekleniyor. Xerox, 2014 yılında şirketlerin kendi ürünleri ve marka imajını izlemek için sosyal medya analizleri yapan yeni yazılımlar geliştirme ihtiyacı hissedeceğini ve kendisinin de benzeri yazılımlar üzerinde çalıştığını belirtiyor. Bu yazılımlar, bir iletinin yansıttığı duygu ve düşünceyi belirlemek, şirketlere anında geri bildirimde bulunmak için kullanılacak. Ayrıca bu yazılımlarla, tanımlama, gruplama ve içerik sınıflaması gibi işler de, daha detaylı ve kapsamlı analizlerle yapılabilecek.