2014 Senesinde Esnek Ekranlarla Tanışacağız

samsung esnek telefonlar

Teknolojik aletlerimizin olmazsa olmazları ekranlardır. Bu ekranlara dair gittikçe daha farklı uygulamalar meydana çıkıyor.

Dokunmatik ekranlardan sonra piyasaya çıkmayı bekleyen daha farklı teknolojiler var. Mesela artık dokunmatik ekranların tarihe karışacağını söyleye biliriz. Çünkü Lead Monition şirketi el hareketlerinizi hisseden ekranları piyasaya sürecek. Bunun çalışmalarını hızlı bir şekilde yapmaktadır. İleride piyasaya süreceğini söyleyebiliriz. Bunun yanında 2014 senesinin ilk baharında LG esnek ekranlı ürünlerini piyasaya sürerek çok farklı bir deneyim bizlere yaşatacaktır.

samsung-esnek-telefonlar

Peki nedir bu esnek ekran işi? Samsung devi ekranlar üzerinde yeni bir çalışma içerisinde olduğunu bildirmişti. Hatta geçenlerde bu çalışmalardan elde ettikleri sonuçları medya önünde sergilediler. Esnek ekran teknolojisini ilk olarak Samsung böylece başlatmıştı. Ama karşısında ki en büyük rakibi olan LG firması da, daha hızlı davranarak 2014 senesinde esnek ekranlı teknolojik ürünlerini piyasaya süreceğini söyledi. Esnek ekranlar sayesinde kırılma, yıpranma, deforme olma gibi aksi durumlar bir daha yaşanmayacak. Çünkü esnek ekranlar bunlara dayanıklı bir özelliğe sahiptir. Bir de parlaklık ve görüntü açısından daha iyi deneyim yaşatacaklar. Şuan esnek ekranların özelliklerini görmek isteyenler demo videolarına ulaşabilirler. Ortalığa yavaş yavaş çıkmaya başladığını söyleye biliriz.

Samsung ve LG firmasından sonra daha hangi firmaların bu teknoloji için çalışma yaptıklarını bilmiyorum. Ancak geri kalacaklarını sanmıyorum. En kısa zamanda onların da yaptıkları çalışmaları duyabiliriz. Özellikle Microsoft firmasının çalışmalarını merak ediyorum çünkü kendisi son yaptığı açıklamada Skype üzerinden 3 boyutlu videolu görüşme imkanını sağlayan ekranlar üzerinde çalıştığını bildirmişti. Bakalım daha ekranlar hakkında neler çıkacaktır.

Bu esnek ekranların inceliği konusunda da demo videoların da ilginç bir ayrıntı göze çarpıyor. Çok ince yapıdalar. Hatta kağıt inceliğinde piyasaya sürüleceği söyleniyor ama buna imkan olmadığını şimdilik söyleyenler var. Kağıt kadar ince ekranlar, akıllı telefonlara, tablet bilgisayarlara, PC cihazlarına ne gibi bir yenilik getirecek bilemiyoruz. Benim merak ettiğim bu ekranlar akıllı telefonlarında katlana bilir özellikte olmasını sağlayacak mı? Yoksa daha farklı bir klasmanda mı sunulacak? Bekleyip görücez.