20 dolara akıllı telefon almak ister misiniz?

google akilli telefon

Her ne kadar imkansız gibi görünse bile 20 dolara akıllı telefon almak belki de yakın gelecekte mümkün olacak. Google tarafından geliştirildiği söylenen bir proje dahilinde, kısa bir zaman içerisinde 20 dolar gibi bir fiyatla akıllı telefon almanız mümkün olabilecek.

Google, uygun fiyatlı akıllı telefon üretimi için Birleşmiş Milletler ile temas kurdu. Hatırlayacağınız üzere bundan çok kısa bir süre önce Birleşmiş Milletler Dünyanın imkanları kısıtlı olan bölgelerinde internet kullanılması için teknoloji devlerine çağrıda bulunmuştu. Bu çağrı şu an için yalnızca Google tarafından cevap buldu.

20 dolara akıllı telefon temel işlevlere sahip olacak

Hayatımızın neredeyse her alanında kullandığımız internet, sadece birkaç saatliğine gittiğinde bile büyük sorun yaşayabiliyoruz. Gideceğimiz adresin bulunmasından kiralık ev bulmaya kadar hemen hemen bütün alanlarda yararlandığımız internet, Dünyanın önemli bir bölümü için henüz kullanılabilir durumda değil.

google telefon ucuz

Birleşmiş Milletler bu duruma dikkat çekerek büyük teknoloji şirketlerinin sorumluca hareket etmesini istedi. İnternete erişimin bazı bölgelerde neredeyse sıfır olması aynı zamanda başka eşitsizliğe de yol açıyor.

Google bu haklı çağrıya olumlu tepki vererek yakın bir zamanda 20 dolar gibi bir fiyatla akıllı telefon üretebileceklerini söyledi. Google Başkan Yardımcısı Vinton Cerf, düzenlediği bir basın toplantısında bu uygun fiyatlı akıllı telefonların yakın bir zamanda kullanılacağını ifade etti. Elbette ki bu yeni telefonlar, yalnızca temel işlevleri yerine getirebilecek bir şekilde dizayn edildi.

Böyle bir cep telefonu çıkarsa almak ister misiniz? Fikirlerinizi yorumlar bölümünden bizlere aktarabilirsiniz.

Google Pixel 3a ve 3a XL vs. Pixel 3 ve 3 XL!