15 Temmuz için Emniyet’ten özel video

15 temmuz

2016 yılında yaşanan darbe kalkışmasının yıl dönümü nedeniyle, darbecilerle çatışarak darbeyi engellemede çok büyük pay sahibi olan Emniyet Genel Müdürlüğü’nün yayınladığı video sosyal medyada büyük ilgi topladı. İşte o video ve videonun detayları.

15 Temmuz 2016 günü, akşam saatlerinde Boğaziçi Köprüsü’nün askeri birliklerce kapatılması ile medyaya yansıyan ve başlayan darbe girişimi, çok sayıda sivilin darbeye karşı sokaklara çıkmasıyla engellenmişti.

15 Temmuz yıl dönümünde yaşananları tekrar hatırlayalım

Sivil vatandaşların üzerine ağır ateş açılmasıyla daha da büyük tepki toplayan darbe girişimine karşı, darbeye karışmayan askeri birliklerin halkı ikna etmek için kışlada kalması zorunluluğu doğmuştu.

Bu nedenle darbecilere karşı Emniyet Genel Müdürlüğü birimleri yoğun şekilde çatışmaya girmişlerdi. Bu gelişmenin sonucunda darbeye kalkışan askeri birimlere “polisleri vurun” emri verildiği de daha sonradan ortaya çıkmıştı.

Emniyet Genel Müdürlüğü şimdi o gün yaşananları derlediği bir videoda tüm bu detayları da gözler önüne serdi.

Videoda, Emniyet Genel Müdürlüğü de şu mesajı halkla paylaştı:

“Sen vatan kahramanı, demokrasi şehidi. Yine bir tarih yazdın, dünya bunun şahidi. 15 Temmuz Zaferinin 4″üncü yılında vatan ve bayrak için gözünü kırpmadan şehadete yürüyen şehitlerimizi rahmetle anıyoruz. Cesaretleriyle o geceyi ölümsüzleştiren gazilerimize de minnettarız.”

Tamamen Elektrikli BMW iX3 tanıtıldı!

15 Temmuz nedeniyle yapılan bu paylaşım, sosyal medyada da büyük ilgi topladı ve çok sayıda paylaşıldı.

İlgili videoyu aşağıda izleyebilirsiniz: