Kaan Terzioğlu: Darbeciler Bizi İhalelere Sokmadı

Kaan Terzioğlu 2


15 Temmuz
darbe gecesinin yankıları devam ediyor. Farklı kesimlerden gelen açıklamalarda paralel devlet yapılanmasıyla ilgili ilginç detaylar yer alıyor. Bunlardan biri de Kaan Terzioğlu’nun Türkiye gazetesi’ne yaptığı açıklama. Türkiye gazetesine uzun uzadıya bir mülakat veren Kaan Terzioğlu, pek çok detaya değindi. Bunlardan en önemlisi ise paralel devlet yapısının geçmişte Turkcell’in ihalelere girmesini engellemesi oldu.

Kaan Terzioğlu,’ Maalesef Türkiye’de bu ve benzeri grupların yaptığı aktivitelerle bizleri ne kadar madur ettiklerini anlıyorum. Düşünün ki Türkiye’nin en çok vergi veren 5. kuruluşunusunuz. Gelirler İdare’nde bir bürokrat çıkıyor henüz mahkeme tarafından kesinleşmemiş bekleme sürecinde olan bir vergi cezasıyla ilgili olarak ödeme emri gönderiyor. Niye gönderdiklerini araştırırken bir bakıyorsunuz devlet size ‘vergi borcu yoktur’ yazısını vermiyor ve sizi ihalelerden mahrum bırakıyor. Bu tür çok örnek var. Enerjimizi bunlara harcıyormuşuz. Ümit ediyorum ki yeni dönemde önümüz çok daha açılacak‘ dedi.

Turkcell CEO’su Kaan Terzioğlu’nun yaptığı bu açıklama oldukça önemli. Zira Turkcell gibi bir şirketin girmeyi istediği ihaleler hem büyük boyutlu oluyor hem de katılabilmek için BTK’dan özel lisanslar alınması gerekebiliyor. Bu durum da ihaleye katılabilecek firma sayısını oldukça kısıtlıyor. Eğer paralel yapı ihaleye katılacak firmalardan birinin sahibiyse ya da oradan çıkarı varsa devlet içerisindeki adamlarını kullanıp ihalenin sonucunu değiştirmek için Turkcell’in katılımını engelleyebilir.  DSC_01492

Bu çok ciddi bir iddia. Üstelik Kaan Terzioğlu bunun pek çok kez gerçekleştiğini belirtiyor. Eğer söylenildiği gibi altyapı hizmeti sağlayan firmalardan birisi paralel devlet yapısının kontrolünde ya da ona hizmet ediyorsa devlet bunu ortaya çıkarmak isteyecektir. Aynı şekilde bu yüzden büyük zararlar gördüğünü iddia eden Turkcell’de bu kişilerin ve firmaların isimlerini ortaya çıkartacaktır.

Detaylar bilinmediği için komplo teroisine kaçacaktır ancak bugün Türk Telekom‘da 2 üst düzey yöneticinin göz altına alınması ile bu açıklama arasında bir bağlantı kurulabilir. Kaan Terzioğlu’nun bahsettiği şirketlerden birisi de belki de Türk Telekom’du. Bunu bilmek ve firmayı suçlamak şu an için mümkün değilken bu soruların akıllardan çıkmaması gerekiyor.

Türk Telekom’da Üst Düzey İki Yönetici Göz altında!