13.5 Milyar Dolarlık Bitcoin Varlığına Ulaştı

Ethereum mu Bitcoin mi sorusu yanıt buldu

BlackRock’ın BTC ETF’i, MicroStrategy’nin kripto varlıklarını geride bırakarak 13,5 milyar dolar değerinde 197.943 Bitcoin’e sahip oldu.

Ayrıca, yeni BTC ETF’leri toplamda 28 milyar dolar varlık bulunduruyor. MicroStrategy, 193.000 BTC’lik portföyü ve kaldıraçlı yatırım stratejisiyle öne çıkıyor. Şirket, BTC rezervlerini güçlendirmek için 600 milyon dolarlık borçlanma planlıyor.

Ayrıca, MicroStrategy’nin BTC stratejisi, MSTR hisselerini “kaldıraçlı Bitcoin ETF’si” olarak nitelendiriyor. Son 12 ayda MSTR, Bitcoin’in %642’lik kazançlarını aşarak önemli bir artış gösterdi.

Bitcoin gizliliği ve güvenliği arttırdı! spot 

Ethereum ağı kuantum saldırısına karşı hazır

Ethereum’un kurucu ortağı Vitalik Buterin, Ethereum ağının kuantum bilgisayar saldırılarına karşı etkin bir şekilde korunduğunu belirtti.

Buterin, kuantum acil durumu yaşanması durumunda Ethereum’un basit bir hard fork ile bu durumu düzeltebileceğini ifade etti.

Bu süreç, Ethereum ağını büyük çaplı hırsızlıkların gerçekleştiği noktaya geri döndürmeyi ve yeni bir işlem türü ekleyerek akıllı kontrat cüzdanlarını kuantum saldırılarından korumayı içeriyor. Buterin’e göre, bu önlemlerle birlikte kullanıcıların fonlarını kaybetme olasılığı bulunmuyor.

 Amerika’daki spot BTC ETF’leri 100 milyar dolarlık işlem hacmine ulaştı

ABD’de Ocak ayında başlatılan spot Bitcoin ETF’leri, hızlı bir başlangıç yaparak kısa sürede 100 milyar doları aşan kümülatif işlem hacmine ulaştı.

Bu yeni ürünler, ikinci 50 milyar dolarlık kilometre taşını yaklaşık iki haftada geçerek, genel olarak hızlı bir ivme kazandı.

Windows11’li ASUS Zenbook 14 OLED, hafifliğin ve gücün birleşimini yansıtıyor