0.5ms tepki süresi ile dikkat çeken AOC Agon monitör satışa sunuluyor!

AOC Agon

Oyunculara hitap eden ve 0.5ms tepki süresi ile dikkat çeken AOC Agon monitörleri için geri sayım başladı. İşte bir ilk olan AOC Agon monitörün özellikleri.

Oyuncular özellikle multiplayer oyunlarda monitörlerinin tepki süresine çok dikkat ediyor. Verdiğiniz komutu direkt görebilmek adına oyuncuların tercihleri genellikle 1ms tepki süresine sahip monitörlerden yana oluyordu. AOC firması, bu standarta yeni bir soluk getirmek için bugün 0.5ms tepki süresine sahip olan monitörünü tanıttı.

AMD FreeSync teknolojisine sahip olan bu monitörler 48 Hz ve 240 Hz arasında dinamik tazeleme hızı sunuyor. 24.5 inç büyüklüğünde TN panele sahip olan monitör, Full HD çözünürlüğünde deneyim sunuyor. 330 dolardan başlayan fiyatlar ile satışa sunulacak olan 0.5ms tepki süreli monitörde; Shadow Control, Low input lag ve blue filter özellikleri de yer alıyor.

USB 3.0, HDMI 2.0, DisplayPort 1.2 ve 3.5mm kulaklık girişine sahip olan monitörde bir de 3W kuvvetinde stereo hoparlör yer alıyor. Bu monitörün 27 inç büyüklüğündeki modeli olan AG271FZ2 ise 380 dolardan satışa sunulacak.

Steve Wozniak: Facebook hesabınızı silin!

AOC firmasının neden 4K çözünürlüğe yer vermediğini sorabilirsiniz. 0.5ms tepki süresi oldukça büyük bir atılım olduğu için firmanın şimdilik fiyatı uygun tutmak adına 1080P çözünürlük kullandığını söyleyebiliriz. 0.5ms monitörlerin yaygınlaşmasından sonra muhtemelen bu tepki süresini 4K monitörlerde de göreceğiz.

AOC Agon