ZTE yeni bütçe dostu akıllı telefon modelini daha piyasaya sürüyor

zte 2

Akıllı telefon dünyasının önemli isimlerinden biri olan ZTE, yeni bir bütçe dostu akıllı telefon modelini daha satışa sunuyor.

ZTE yeni bütçe dostu akıllı telefon modelini daha piyasaya sürüyor. ZTE, Haziran 2022’de Blade A72 adlı akıllı telefonunu Avrupa pazarında kullanıcılarına sundu. Bu cihaz, 4G bağlantı özelliği, giriş seviyesinde bir 4G yonga seti, büyük bir pil ve uygun bir fiyat etiketiyle dikkat çekti. Geçtiğimiz günlerde ise, ZTE bu telefonun halefi olan Blade A72s modelini piyasaya sürdü. Ancak, yeni telefon biraz daha pahalı ve bazı tavizlerle karşımıza çıkıyor.

zte nubia z50 3

ZTE Blade A72s, 6,75 inç genişliğinde HD+ çözünürlüklü bir ekrana sahip. Ayrıca, 90Hz yenileme hızıyla daha pürüzsüz bir kullanım deneyimi sunuyor. Ön kamera, tasarımı bozmayacak şekilde bir su damlası çentiğinde yer alıyor ve ekran, geniş çerçevelerle çevrili.

Telefonun kalbinde, önceki modelle benzer şekilde sekiz çekirdekli Unisoc T606 yonga seti bulunuyor. Bu yonga seti, 3 GB RAM ve geniş 128 GB dahili depolama alanıyla birlikte kutudan çıkıyor. Ayrıca, kullanıcıların microSD kart ile dahili belleği genişletme seçeneği de mevcut.

zte

ZTE yeni bütçe dostu akıllı telefon modelini daha piyasaya sürüyor

Blade A72s’nin kamera yeteneklerinde önemli bir güncelleme görmekteyiz. Üçlü kamera kurulumu, 50 MP ana lensin yanı sıra iki adet 2 MP lensi içeriyor. Bu, önceki model Blade A72‘nin 13 MP + 2 MP + 2 MP kamera konfigürasyonuyla kıyaslandığında ciddi bir atılım.

Cihaz, 5000mAh’lik bir pil ile geliyor ve 22.5W şarjı destekliyor. Ancak, bu, önceki yılın modelindeki 6000mAh’lik pil kapasitesine kıyasla önemli bir düşüş anlamına geliyor.

zte 2

Blade A72s, kısa süre önce Avrupa genelinde satışa sunuldu. İki çekici renk seçeneğiyle, Uzay Gri ve Gökyüzü Mavi, tüketicilere sunuluyor. Cihazın fiyatı 170€ olarak belirlenmiş durumda. Bu, geçen yılın modeline göre 50€’luk bir artış anlamına geliyor. ZTE yeni bütçe dostu akıllı telefon modelini daha piyasaya sürüyor.

iQOO 11S özellikleri ile rakiplerine göz dağı veriyor