Yüz verilerini çalan şirket Google çıktı!

Google yuz data

İnsanları kandırarak yüz verilerini çalan şirket ismiyle anılmaya başlayan bir kuruluştan bahsediliyordu. Birçok kişi bunun muhtemelen küçük bir şirket olduğunu düşünse bile aslında durum tam tersi çıktı. İşte haberimizin detayları.

Big data olarak da adlandırılan ve dünyadaki bütün verileri depolamaya çalışan kuruluşlar henüz yeni ortaya çıkmıyor. Daha önceden Apple gibi devasa şirketler bile Siri üzerinden veri toplamaya çalışıyordu. Ancak bu seferki gizlilik ihlali adeta dolandırıcılık gibi. Hiçbir şekilde insanların haberi olmadan yapılan bazı çekimler aslında tamamen kurguymuş.

Yüz verilerini çalan şirket selfie oyunu ile kandırmış

Gizlice yüz verilerini kaydederek Snapchat benzeri bir selfie oyunu oynamalarını isteyen şirket yetkilileri, böylece kimsenin durumdan şüphelenmemesini sağladı. uzun bir süredir bu olayın ortaya çıkmaması hesap edilirse, gerçekten de başarılı oldular.

google veri hirsizligi

Randstad isimli bir şirket, Daily News’te yayınlanan rapora göre, özellikle de evsizlere 5 dolar karşılığında bu oyunu oynamaları teklif edilmiş. Üstelik verileri çalınan kişiler arasından sadece evsizler yok. Aynı zamanda çeşitli üniversitelerden birçok öğrencinin de oyun adı altında yüz verileri çalınmış.

Tüm bu yaşananlarda Google ile ilgili problem ise, şirketin Google ile bağlantısının olması. Söylenenlere göre Google bu şirkete kendi adlarını vermeden çalışma görevi vermiş.

Arama motoru devi tarafından herhangi bir açıklama yapılmazken gözler resmi sayfalara çevrildi. Peki sizce veri gizliliği bakımından Google gerçekten de güvenilir mi? Düşüncelerinizi yorumlar bölümünden bizlere aktarabilirsiniz.

Google Chrome okuma modunu geliştiriyor!