Yunuslarla Sohbet Etmek İster misiniz?

yunusön

Yunuslarla yüzerken, çıkardıkları seslerle insanların mutlu olmasını, otistik çocukların iletişim kurmalarını sağlıyor. Cetacean Hearing Telemetry adı verilen cihaz yunusların seslerini tercüme edebilecek.

Yunuslarla yüzerken, çıkardıkları seslerle insanların mutlu olmasını, otistik çocukların iletişim kurmalarını sağlıyor. Ayrıca eğitilen yunuslar eğlence sektöründen, deniz mayınlarının bulunmasına kadar bir çok konuda insanlara yardım ediyor. Yunus eğitmenlerinin, bu deniz canlılarıyla konuşmak için kullandığı çok farklı yöntemler var. Ancak ilk kez onlarla bire bir konuşmak mümkün olacak. Denise Herzing, adlı mucit tarihi değiştirecek bir işe imza atıyor. Cetacean Hearing Telemetry adı verilen cihaz yunusların seslerini tercüme edebilecek.

yunus

CHAT adlı prototip ilk testlerde başarılı sonuçlar verdi. Su altı mikrofonları sayesinde çalışan cihaz, sürekli olarak yunusların çıkardığı sesleri kaydediyor. Dr.Herzing iletişim bağını güçlendirmek için daha öncede yunusları öğrettiği kelimeleri kullanmış. Geliştirdiği sistem yunuslara bu kelimeleri düşük frekansta ses olarak iletmiş. Dr. Herzing daha sonra yunuslarının yolladığı kelimelere karşı verdikleri tepkileri ve cevapları ölçümlemiş. İlk denemeler için bir iki kelime olsa da başarılı sonuçlar alınmış.

Diablo 3: Reaper of Souls’un Büyük Başarısı!