Yüksek Çözünürlüklü iMac 8K Ortaya Çıktı

iMac 8K

Tanıtılmasına öncülük ettiği 8K çözünürlük için gelecek planlarını açıklayan LG Electronics yüksek çözünürlüklü iMac 8K’nın da gün yüzüne çıkmasını sağladı.

Bu yıl Consumer Electronics Show’un en etkili firmaları arasında yer alan Güney Koreli teknoloji devi LG Electronics, etkinlik kapsamında hem yeni esnek akıllı telefonu LG G Flex’i, hem de 8K çözünürlüğe sahip 98 inçlik yeni 8K UHD ekranını görücüye çıkardı. Ocak ayında düzenlenen CES 2015’ten beri 8K ekranların tanıtımında en ön safta yer alan LG Electronics, geçtiğimiz günlerde düzenlediği basın toplantısıyla 8K çözünürlüğün beraberinde getireceği yenilikleri detaylı olarak açıkladı.

iMac_8K

LG Electronics tarafından düzenlenen bu tanıtım etkinliğinde ön plana çıkan duyurulardan biri ise, LG ve Apple arasındaki yeni ortaklık oldu. Apple’ın 8K çözünürlüğe sahip yeni bir iMac için çalışmalara başladığını açıklayan LG, iki firmanın yeni iMac 8K üzerinde birlikte çalışacağını duyurdu. 5K çözünürlükteki 27 inçlik ekranını henüz geçtiğimiz yılın son aylarında piyasaya süren Apple’ın bu kadar kısa sürede 8K’ya geçmesi ilk bakışta pek mümkün görünmese de, açıklamanın resmi kaynaklardan gelmiş olması ortada süphe bırakmadı.

4K çözünürlüğün bile pek yaygın olmadığı şu günlerde 8K ekranlar oldukça aşırı görünse de, başta LG Electronics olmak üzere birçok firma bu tür ekranların önümüzdeki dönemde hızla yayılacağına inanıyor. Teknoloji dünyasına öncülük eden Apple’ın iMac 8K‘yı bu yılın son aylarında piyasaya sürmesinin ise bu yeni ekranlar için ilk adımı atması bekleniyor.

Windows Phone WhatsApp Sesli Aramaya Kavuşuyor