Apple’ın 8K Planı Sızdırıldı!

Applein 8K Plani Sizdirildi

4K çözünürlük kullanıcılar için yeterince yeniyken, teknoloji devi Apple’ın 8K planı sızdırıldı.

Apple’ın geçtiğimi yıl 4K’ya istisna yaparak ürettiği 5K çözünürlüklü iMac’lerden sonra yeni nesil için ilk bilgiler sızmaya başladı.

Apple'in 8K Plani Sizdirildi!

4K çözünürlük henüz çok yeniyken, kulislerde 8K çözünürlük dedikoduları dolaşmaya başladı. 4K çözünürlüğe bir istisna yaparak çıkarttığı 5K çözünürlüklü iMac’lerden sonra Apple’ın yeni planı ortaya çıktı. Ancak söz konusu sızıntı teknoloji devi tarafından değil, Güney Koreli LG’den geldi. Görünüşe göre Güney Koreli LG işbirliği çok ciddi bir boyut atlayarak 8K’ya yükselecek.

Apple’ın ekran konusunda LG ile sıkı bir işbirliği olduğu biliniyor. Önceki iMac’lerde LG ile çalışan teknoloji devi yeni nesilde de tercihini LG’den yana kullanacak gibi görünüyor. Teknoloji devinin çıkaracağı yeni iMac’lerde 8K ekran kullanacaklarını açıklayan LG Display, bu konuda oldukça iddialı. Bu sadece bir dedikodudan ibarette olabilir, fakat konuyla ilgili herhangi bir yalanlama da gelmedi.

Bakalım önümüzdeki günler Apple ve LG cephelerinden bizlere neler getirecek. Bu arada henüz 4K’ya adapte olamamışken, 8K’nın gelmesine ne diyorsunuz?

Google Geri Adım Attı!