iOS 9’da Ekran Bölme (Çoklu Pencere) Özelliği

ios 9 coklu pencere ozelligi 1

Uzun süredir beklenen özellik çoklu pencere, sonunda iOS 9 ile birlikte geldi. Apple artık iOS 9 sürümünde ekranı bölme özelliğini getirdi, artık tek ekranda birden fazla uygulama çalıştırmak mümkün olacak.

ios-9-coklu-pencere-ozelligi-2

WWDC 2015’te duyurulan çoklu pencere özelliği, iPad Air 2 üzerinden tanıtıldı. Uzun süredir Asus, Samsung ve LG tarafında yani Android işletim sistemli cihazlarda gördüğümüz çoklu pencere özelliği artık Apple cihazlarda kullanılabilecek. Birden fazla opsiyonu ile çoklu pencere özelliği, tek ekranda birden fazla uygulama açmamızı sağlayacak. Örnek vermek gerekirse, internettte gezinirken diğer yandan Twitter’a bakmak istediğinizde, önceden Twitter’ı ayarlarsanız, bir kaydırma hareketiyle Safari uygulamasının yanında Twitter’ı kullanabileceksiniz.

ios-9-coklu-pencere-ozelligi-3

Veya bir video izlerken e-posta bildirimi geldiğinde, bildirime tıklarsanız video kapanmadan e-posta uygulaması açılacak, siz e-postayı okurken ekranın bir bölümünde video oynamaya devam edecek. Gitmek istediğiniz yerin adresini internette bulduğunuzda, yan taraftan harita uygulamasını açıp, haritaya adresi girebileceksiniz. Ancak bu özellik şimdilik sadece iPad için duyuruldu. Çoklu pencere özelliği 3 farklı kullanım şekliyle geliyor ancak bazı özellikler sadece iPad Air 2’de kullanılabiliyor. Bunun sebebi iPad Air 2’de diğer iPad modellerindne daha fazla RAM olması. Çoklu pencere özelliğinin iPhone’lara gelip gelmeyeceğini göreceğiz.

iOS 9’da Ekran Videosu Kaydetme Özelliği Geliyor