YouTube’cular İçin Kötü Haber Geldi!

youtube5

İnternet devi Google’ın kâr edebilmek adına birçok çalışma içerisinde olduğu Dünyanın en büyük video ağı YouTube, güncellenen veri API’si “v3” ile eski cihazlardaki uygulamalarda artık çalışamayacak.

Eski veri API’sinin “v2” 20 Nisan tarihinde kapatıldığı belirten YouTube yetkilileri, uygulama olarak artık 2012 ve eski model yılına sahip cihazlarda YouTube uygulamasının kullanılamayacağını belirtiyor.

Sony ile Panasonic televizyonlar, Blu-ray oynatıcılar ve Apple iOS cihazlar “Örneğin ikinci nesil Apple TV de” dâhil olmak üzere birçok cihazı etkileyen bu değişiklik, iOS 7 üzeri işletim sistemine sahip iPhone, iPod Touch ve iPad cihazları etkilemeyecekken Mobil İnternet Tarayıcılar üzerinden erişilebilen YouTube sürümü içinde herhangi bir uyum sorunu problemi yaşatmayacak.

youtube

Ayrıca 2013 sonrası televizyon modelleri, Blu-ray oynatıcılar ya da oyun konsollarında da YouTube uygulaması açısından herhangi bir sıkıntı yaşanmayacak.

Birçok diğer üçüncü parti YouTube istemcisinin de geçiş yaptığı yeni süreç, daha etkili bir deneyim için geliştiricilere önemli imkânlar sağlayacak. İlerleyen zamanlarda bol bol YouTube şikâyetleri duymaya şimdiden hazırlansak iyi olacak.

Not: API; “Uygulama Program Ara Yüzü demektir.

Microsoft Yaz Okulu İçin Başvuru Zamanı!