Android Wear’lar İçin Kapsamlı Bir Yenilik!

android wear

Android Wear kullanıcılarına sürpriz bir haberimiz var.

Bundan böyle Android Wear Uygulamaları artık hiç kapanmayacak ve aktif olarak çalışacak. Google Android mobil işletim sisteminin resmi günlüğünde; Android Wear kullanıcılarının yüzünü güldürecek yeniliklerini duyurdu.

Android Wear artık uygulamaların ekran üzerinde sürekli çalışır durumda kalmasına imkân sağlayacak. Akıllı saat kullanıcıları ekran parlaklığının azalması ve devamında uygulamaların ekranda aktif olarak çalışmasının son bulması sorununu yaşamayacak.

Diğer taraftan platforma Wi-Fi yani kablosuz ağ bağlantısı desteği de gelecek bu sayede akıllı saat ile akıllı telefon arasındaki mesafe artsa dâhi cihazlar arasındaki bağlantı kopmayacak.

Hatırlanacağı üzere Apple Watch etkinliğinde Apple’ın üzerinde durduğu özelliklerden birisi Wi-Fi desteğiydi. Android Wear tabanlı akıllı saatler de Wi-Fi desteğini elde etmiş oldu.

android wear

Android Wear işletim sistemi jest desteğine de kavuşmuş oldu. Akıllı saatleri daha kolay ve eğlenceli şekilde kullanmak bundan böyle mümkün olacak.

Örneğin bileğe hafifçe vurma hareketiyle uygulama içerikleri arasında geçiş bile söz konusu. Yeni uygulama ara yüzü ile uygulamalara hızlı erişim olanağı da gelmiş olacak.

Mesajlara yanıt oluşturulurken ekranda direkt emojiler de –Yüz ifadeleri- çizilebiliyor. Çok sayıda yeniliğe ev sahipliği yapan Android Wear güncelleştirmesinin gelecek haftalarda akıllı saatlere sunulması bekleniyor.

Google Gökyüzünde İnternet Taşıyacak