YouTube Yeni Video Oynatıcı Modelini Test Ediyor

YouTube 1 Milyar Dolar Odeyecek

Kullanıcılarına daha iyi bir video izleme deneyimi yaşatabilmek için çalışmalarını sürdüren YouTube, yeni video oynatıcı modelini test etmeye başladı.

Dünyanın en popüler video paylaşım platformu olan YouTube, bu alanda açık ara lider olsa da kullanıcılarına daha iyi bir video izleme deneyimi yaşatabilmek için sıkı bir çalışma yürütmeye ara vermiyor. Bir süredir üzerinde çalıştığı yeni kullanıcı arayüzünü geçtiğimiz günlerde kullanıcılarının beğenisine sunan YouTube, şimdi de yeni bir video oynatıcısı modelini test etmeye başladı.

YouTube_DG

HTML5 tabanlı bu yeni video oynatıcı eski sürümle oldukça benzer olsa da, YouTube kullanıcıları tarafından memnuniyetle karşılanması beklenen bazı geliştirmeleri beraberinde getiriyor. Yapı olarak akıllı telefonlardaki video oynatıcılarına benzetilen bu yeni video oynatıcıda, trasparan bir kotrol çubuğu yer alıyor. Kullanıcılar video izlerken tamamen görünmez olan bu çubuk, farenin hareket ettirilmesiyle birlikte yeniden görünür hale geliyor. Bu yeni video oynatıcı modeli henüz test aşamasında olsa da, yeni modeli önceden denemek isteyen kullanıcıların Chrome’daki EDitThisCookie eklentisini kullanarak yeni modeli kullanabilecekleri söyleniyor.

YouTube_video

Yeni Mass Effect Oyunu Ne Zaman Çıkacak?