YouTube video yasaklama sistemi nasıl çalışıyor?

YouTube video yasaklama sistemi

Her gün birçok kullanıcının ziyaret ettiği ve yine aynı şekilde merakları üzerine çeken YouTube video yasaklama sistemi hakkında açıklama geldi. İşte YouTube ile ilgili haberimizin detayları.

Dünyanın en büyük paylaşım platformlarından bir tanesi olan YouTube, ilginç çalışmalara imza atıyor. Özellikle de son günlerde bazı videoları göstermesi nedeniyle çok fazla eleştiri alan platform, farklı bir mekanizmaya sahip. YouTube’un küresel güven ve güvenlik birimlerinin başındaki isim Matt Halprin bununla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

YouTube video yasaklama kriterleri neler?

İfade özgürlüğü ile yasalar arasında ince bir çizgi bulunuyor. YouTube gibi platformlar hem ifade özgürlüğünü korumak hem de yasaları çiğnememek için çok büyük çaba harcıyor. Ancak bu dışarıdan göründüğü kadar kolay değil.

YouTube video yasaklama sistemi nasil

Son zamanlarda saldırgan veya şiddet içeren şeyler barındıran videolara izin verdiği ve çocukları korumak için yeterli özeni göstermediği için saldırıların hedefinde olan YouTube, açıklama yaptı. YouTube videolarının öncelikli olarak güçlü bir ekip tarafından kontrol edildiği söylendi Bu ekip videoları araştırırken ilk olarak yasalara uygun olup olmadığına bakıyor.

YouTube platformuna yüklenen videolar eğer yasalar açısından problemli değilse, elemeden geçiyor. İkinci aşamada ise platformun denetleyicileri içeriğin şiddet veya istismar gibi görüntülere sahip olup olmadığına bakıyor. Eğer bütün yaş grupları için herhangi bir küresel problem taşımıyorsa, bu videoya karışılmıyor. Ancak tam aksi durumda video kapatılabiliyor. Sizce YouTube tarafından gerçekleştirilen video denetim sistemi değiştirilmeli mi? Düşüncelerinizi yorumlar bölümünden bizlere aktarabilirsiniz.

2019’da en çok izlenen YouTube videoları