YouTube Shorts içerik üreticilere 10 bin dolar kazandıracak: Büyük kıyak

YouTube Shorts artık dünya çapında 100 ülkede mevcut

YouTube Shorts içerik üreticilere ciddi oranda kazanç sağlayacak. Hatta bazı fenomenler aylık 10 bin dolara kadar kazanç elde edebilecek. İşte konuyla alakalı merak edilenler.

Sosyal medya platformları her geçen gün daha fazla yenilik üretmeye gayret gösteriyor. Bu alanda belki de en yaratıcı platform olabilir. Onun hemen ardından Instagram geliyor. Ancak YouTube çok fazla yenilik üreten bir marka olarak görülmüyor. Bunun yerine standart bir görünüm ve sistem ile devam ediyor.

Muhtemelen YouTube yöneticileri artık bundan vazgeçmeleri gerektiğinin farkına vardı. Hızlı bir şekilde yenilik yapmayı amaçlayan platform içerik üreticilere büyük bir teklif sundu. Bundan sonra YouTube Shorts bölümünden çok daha fazla kazanç elde edilebilecek. Shorts bölümünde video yayınlayanlar para kazanacak.

YouTube Shorts içerik üreticilere beklenenden fazlasını sunacak

TikTok ve Snapchat gibi platformlar ile birlikte kısa videolar çok daha önemli hale geldi. Keşfet bölümünde yer alan bu tür videolar kullanıcıların platform içerisinde daha fazla zaman geçirmesini sağlıyor. YouTube ise kendi Shorts kısmında bu tür videoların ve fotoğrafların paylaşılmasını sağlıyor.

YouTube Shorts içerik üreticilere

Bugüne kadar Shorts kısmından gelir elde etmek mümkün değildi. Ancak YouTube sadece bu bölüm için yaklaşık olarak 100 milyon dolarlık fon ayırdığını itiraf etti. YouTube Ürün Genel Müdürü Neal Mohan müjdeyi sonunda verdi. Uzun vadeli bir ölçeklenebilir para kazanma programı haline gelecek olan Shorts, böylece kullanıcılar tarafından daha fazla ziyaret edilecek.

YouTube, yalnızca reklamları kaldıran daha ucuz bir ‘Premium Lite’ aboneliğini deniyor

Gelir elde etmek isteyen içerik üreticiler bundan sonra çok daha fazla video oluşturacak gibi görünüyor. YouTube bu videoların mutlaka orijinal olmasını istiyor. Aksi halde üreticiler herhangi bir ücret kazanamayacak. Peki siz yeni gelen bu özellik hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorumlar bölümünden bizlerle paylaşabilirsiniz.