YouTube reklam gösterme işini abartıyor

youtube reklam

YouTube videolarıyla reklam geliri elde edip spor otomobiller satın alan ergenler çağımızın yeni peri masalı öyküsü oldular ancak bazı video içerik üreticileri, videolarına reklam almayı tercih etmeyebiliyor.

Google, reklam alan video kanalları için çok sıkı kurallar uyguluyor. Bu kuralların içinde sıkışmadan yayın yapabilmek isteyen bazı üreticiler ise reklam ortaklığı seçeneğini açmıyorlar. Ancak şimdi YouTube reklam gösterme konusunda reklam ortaklığı seçeneğinin ötesine geçiyor.

YouTube reklam şartlarını sıkılaştırıyor

Google yeni düzenlediği kullanım sözleşmesine göre, reklam ortaklığı yapmak istemeyen kanalların videolarında bile reklam gösterebilecek. Üstelik bu reklamlar için video üreticilerine ödeme de yapmayacak.

iPhone 12 Türkiye fiyatları açıklandı! Kesin bilgi yayalım

YouTube Ortaklık Programı’na kabul edilip reklam geliri elde etmek isteyen içerik üreticilerinin ise en az 1000 aboneye ve yıllık 4000 saat izlenme ortalamasına sahip olması gerekiyor. Ancak Google şimdi, ortaklık programına dahil olmadan yüz binlerce takipçiye ulaşan ve özgürce yayın yapmak isteyen kanalların videolarını da reklamlayacak. Üstelik YouTube artık videoların başlangıcında “reklamı geç” butonu olmayan 4-5 saniyelik kısa videolar da göstermeye başladı. Ardından ise reklamı geç butonu olan ikinci bir reklam başlıyor.

youtube reklam

Diğer bir deyişle, Youtube artık, “parayı bastırıp ücretli abone olmayanlar, reklam seyretmekten yılana kadar reklam seyredecek” mesajı veriyor. Öte yandan YouTube’u yıllardır ücretsiz bir sevis olarak kullanmaya alışan dünya, bu servise abonelik ücreti ödeme fikrine sıcak bakmıyor.