YouTube içerik üreticileri ile abonelerin etkileşimini güçlendiriyor: Topluluk gönderileri

YouTube "Süper Teşekkür" özelliğini sunuyor

YouTube içerik üreticileri için önemli bir jest yaptı. Bu uygulamada aboneler ve içerik üreticileri için daha fazla etkileşim hedefleniyor. Hadi gelin konuyla alakalı merak edilen tüm detaylara birlikte bakalım.

Dünyanın en büyük video paylaşım platformu olarak bilinen YouTube içerik üreticileri ile ayakta kalıyor. Burada içerik üretenler son derece önemli bir pozisyonda. Bunun farkında olan platform yeni projeler ile onları daha fazla aktif hale getirmeye çalışıyor. Yeni gelen özelliklerden birisi topluluk gönderileri oldu.

Normal şartlarda 1000 aboneye ulaşan içerik üreticileri bu özelliği kullanabiliyordu. Eğer bu rakamdan daha az aboneye sahipseniz böyle bir gönderi paylaşmanız mümkün değildi. Ancak 12 Ekim tarihinden itibaren yeni bir düzenleme yapılacağı söylendi. Bundan sonra 500 abonesi olan kanallar da topluluk gönderileri paylaşabilecek.

YouTube içerik üreticileri için destek oluşturmaya çalışıyor

Facebook platformunda gördüğümüz haberler ya da durum güncellemeleri içerik üreticileri için son derece önemli. Kendi profillerinde topluluk sekmesinin hemen altında yer alan topluluk gönderileri ile birlikte etkileşim imkanı daha fazla artacak.

YouTube içerik üreticileri

Abone sayısı düşük olan kanallar ne yazık ki izleyiciler ile çok fazla bağlantı kuramıyor. Yakın temasa girebilmeniz için en az 1000 aboneye sahip olmanız gerekiyor. Ancak yeni gelen kural ile birlikte 500 abone bile yeterli oldu. Bu yeni özellik ile birlikte YouTube rakiplerini geçmeye çalışıyor.

YouTube Premium ve YouTube Müzik artık toplam 50 milyon aboneye sahip

Özellikle TikTok gibi platformlar uygulamayı fazlasıyla zorluyor. Mesela kısa süreli içerik üreticileri daha çok TikTok platformunu tercih ediyor. YouTube ise içerik üreticilerinin kendisine gelmesini istiyor. Sizce YouTube daha başka ne tür değişiklikler yapabilir? Yorumlar bölümünden fikirlerinizi bizlerle paylaşabilirsiniz.