Yöneticilerin neden olduğu siber tehditler  

yöneticilerin

Yöneticiler hassas bilgilere erişimleri ve büyük para transferlerini onaylama yetkileri nedeniyle tehdit aktörleri için değerli bir hedef konumundalar. Üst düzey yöneticilerin söyledikleri ile yaptıkları arasında önemli bir siber güvenlik “davranış boşluğu” olduğunu ortaya koyuyor.

 BT yazılım ve araştırma şirketi İvanti’nin yayımladığı rapor üst düzey yöneticilerin söyledikleri ile yaptıkları arasında önemli bir siber güvenlik “davranış boşluğu” olduğunu ortaya koyuyor.

Rapor, Avrupa, ABD, Çin, Japonya ve Avustralya’da 6.500’den fazla üst düzey yönetici, siber güvenlik uzmanı ve ofis çalışanıyla yapılan görüşmelerden elde edilen küresel bir nitelik taşıyor.

yöneticilerin

Veriler iş dünyası liderlerinin söyledikleri ile gerçekte yaptıkları arasında büyük bir kopukluk olduğunu ortaya koyuyor. Örneğin yöneticilerin neredeyse tamamı (%96) “kurumlarının siber güvenlik görevini en azından orta düzeyde desteklediklerini veya bu konuya yatırım yaptıklarını” iddia ediyor, yüzde 78’i kurumun zorunlu güvenlik eğitimi verdiğini,  yüzde 88’i “kötü amaçlı yazılım ve kimlik avı gibi tehditleri tanımaya ve bildirmeye hazır olduklarını” söylüyor.

Buna karşın hatırlaması kolay parolalar kullanan yöneticilerin oranı yüzde 77, kimlik avı bağlantılarına tıklayanların oranı yüzde 35 ve  iş uygulamaları için varsayılan parolaları kullanma oranı ise yöneticilerde yüzde 24 olarak ortaya çıkıyor.

Google, 2023’ün en çok merak edilenlerini açıkladı