Yok böyle bir koltuk!

akıllı koltuk

Türkiye’nin önemli mobilya merkezlerinden Bursa’nın İnegöl ilçesinde, bir mobilyacı tarafından sesli komutla açılıp kapanabilen koltuk takımı tasarlandı.

İlçede faaliyet gösteren bir mobilya firmasının özel imalatı olan koltuk takımı, sesli komutla çeşitli şekillere dönüştürülebiliyor.

Arkasına monte edilen cihaz sayesinde sesli komutla yönlendirilen koltuk takımı, yatağa veya dinlenme koltuğuna dönüşebiliyor.

Yaklaşık 8 aylık bir çalışmanın ürünü olan koltuk takımının fiyatı ise gelecek ay belirlenecek. Koltuk takımının yazılımını yapan firmanın ortaklarından Sedat Seymen; “Koltuğu imal etmek için 8 ay önce çalışmalara başladıklarını” anlattı.

akıllı koltuk

Yaklaşık 5-6 ay test çalışması gerçekleştirdiklerini ifade eden Seymen: “Şu anda tamamen her şeyiyle hem yazılım hem elektronik devresi oturmuş durumda istikrarlı çalışıyor.

Aslında bir elektronik devre ve içerisinde bir yazılım bulunmakta. Telefondaki bir yazılımla cihaz üzerindeki yazılıma hükmediyoruz, o da koltuğa hükmediyor.

İnegöl mobilyası Türkiye’nin lokomotifi durumunda. Biz bu sektörde İnegöl olarak öncü ve lider olduğumuzu düşünüyoruz” dedi.

Android M’in ismi ne olacak?