Yoga zihin sağlığınıza işte bunları yapıyor

Yoga zihin sağlığınıza işte bunları yapıyor

Yoga yüzyıllardır gelen bir öğreti ve bazıları için bir yaşam biçimi. Vücudunuza yararı olduğu kadar zihninize de yararı olan bu öğreti neler yapıyormuş gelin bir bakalım.

Bir psikiyatri doktoru, on yılı aşkın bir süredir kendi zihinsel ve fiziksel zindeliğini korumaya yardımcı olmak için yoga öğretisine ve onun iyileştirici güçlerine güvendiğini söyledi. Her gün akıl sağlığı krizleri yaşayan hastalarla ilgilenen biri olarak Dr. Corinna Keenmon’un mesleği, en kötü günlerde bile odaklanmayı, netliği, şefkati ve sağduyulu muhakemeyi sürdürmesini gerektiriyor. Keenmon, “Bu egzersizler, derin nefes alma, meditasyon ve farkındalık yönüyle birlikte fiziksel hareketin bu güçlü kombinasyonuna sahip” diye açıklıyor. “Bu eksiksiz paket, kalp ve beyin sağlığının yanı sıra esnekliği artırarak fiziksel olarak bize yardımcı oluyor. Ayrıca, zaman içinde gerçekleşen bilişsel ve duygusal gelişmeler de paha biçilemez.”

Yoga zihin sağlığınıza işte bunları yapıyor

Yoga’nın zihin-beden pratiği binlerce yıl öncesine dayanıyor ve onlarca farklı çeşidi mevcut. Ancak temel önermesi, esneme ve güçlenme pozları ile birlikte nefes alma ve meditasyon yoluyla rahatlama aramak. Düzenli uygulayıcılar, yoganın ruh hali ve duygulardan, dayanıklılık ve güce kadar her konuda onlara yardımcı olma yeteneğini gözler önüne seriyor. Ve bilim bu iddiaları destekliyor. Bir egzersiz şekli olarak yoganın vücudumuzdaki stres hormonlarını düşürdüğü ve aynı zamanda endorfinler ve GABA (gamma-aminobütirik asit) gibi faydalı beyin kimyasallarını arttırdığı kanıtlandı. Bu iyi hissettiren kimyasallar kaygıyı azaltmaya ve ruh halini iyileştirmeye yardımcı oluyor.

Zamanla, yoganın etkilerinin de doğal yaşlanma sürecini yavaşlattığına inanılıyor – Dr. Keenmon, beynin bilgileri işleyen ve anıları depolayan bölgelerinde daha az beyin büzülmesi olduğunu söylüyor. “Bu egzersizleri hayatımızın bir parçası yapmak, yaşlanmanın hafızamız ve bilişimiz üzerindeki etkilerinden korunmaya yardımcı olabilir.”

Samsung, yeni katlanabilir telefonlarını 26 Temmuz’da tanıtacak