Yeni yıl virüsü WhatsApp kullanıcılarını hedef alıyor

Yeni yıl virüsü

Son zamanlarda yaygınlaşmaya başlayan yeni yıl virüsü WhatsApp üzerinden aktif hale geliyor. Facebook tarafından işletilen WhatsApp platformu, bu yeni virüse karşı çaresiz. İşte bütün WhatsApp kullanıcılarını ilgilendiren haberimizin detayları.

Her yıl birçok virüs türü akıllı telefonlarda yaygınlaşmaya devam ediyor. 2019 yılı da virüsler açısından hiç sakin geçmedi. Özellikle Facebook ve bağlı platformlar tarafından yayılan virüsler, kullanıcıları tehdit etmeye devam etti. Yeni zararlı yazılım daha çok Avrupa ve Amerika gibi ülkelerde yaygın olarak kullanılıyor.

Yeni yıl virüsü zararlı sitelere yönlendiriyor

Bu yeni virüs türü WhatsApp kullanıcılarına mesaj yoluyla bulaşıyor. Basit bir merhaba ve yeni yıl kutlama mesajı akıllı telefonunuzun tamamen kilitlenmesine neden olabiliyor.

Yeni yıl virüsü whatsapp

WhatsApp üzerinden yollanan ve zararlı linki içeren bir selamlama mesajı kullanıcılara gönderildikten sonra, karşı tarafın bu web sitesine giriş yapması bekleniyor. Mesajın ulaştığı kişi bağlantıya tıklayınca otomatik olarak zararlı bağlantılara sahip web sitesine aktarılıyor. Aktarılan bu yeni web siteleri tamamen başka kişiler tarafından kurgulanmış platformlardır.

Zararlı bağlantılara sahip internet adresinde akıllı telefonunuzu kilitleyebilecek virüsler yer alıyor. Bu virüslerin aktifleşmesi nedeniyle, size ait bilgiler de karşı tarafa kopya halinde gönderilebiliyor. Tüm bu etkenler dikkate alındığında, virüsün zararlı görünmemesine rağmen büyük hasarlar verebildiği fark edildi. Sizce bu virüs kullanıcıların WhatsApp deneyimini nasıl etkileyebilir? Düşüncelerinizi yorumlar bölümünden bizlere aktarabilirsiniz.

WhatsApp son sürüm çıktı! İndir!