Yeni Wi-Fi güvenlik protokolü WPA3 kullanıma sunuldu!

Wi-Fi Protected Access 3

Wi-Fi güvenliğini sağlayan WPA2’nin KRACK skandalı ile çalkalanmasının ardından yeni standart olan WPA3 bugün hizmete sunuldu. Peki, WPA3 standartı güvenlik konusunda neler sunuyor?

Wi-Fi yani kablosuz ağların güvenliği için geliştirilen ve kırılması imkansız denilen WPA2 standartı geçtiğimiz yıl KRACK olayı yile çalkalanmıştı. Router üreticileri ürünlerini WPA2’de yaşanan KRACK güvenlik açığı için hızlı bir şekilde yamalasa da WPA2‘ye olan güven azalmıştı.

Bugün ise yüreklere su serpen bir duyuru geldi. Yeni Wi-Fi güvenlik protokolü olan WPA3 kullanıcılara sunuldu.

WPA3 neler sunuyor?

Wi-Fi Protected Access 3 olan bu yeni protokol, bireysel şifreleme özelliğine sahip. Eş Zamanlı Denklik Doğrulama özelliği sayesinde ise çok daha güvenli parola tabanlı girişler yapabileceksiniz.

Microsoft Edge için Adblock gelecek!

WPA2’de olduğu gibi bu yeni protokolde de profesyonel bir şifreleme sunan WPA 3 – Enterprise yer alıyor. WPA 3 – Enterprise ile kırması yıllar süren 192 bit şifreleme sistemini kullanabilirsiniz.

WPA3

Yeni protokol ile Easy Connect adında bir sistem de geliyor. Easy Connect sayesinde; tek tıklama ile cihazınızı direkt olarak Wi-Fi ağına bağlayabiliyorsunuz. Bu işlemin WPA2’ye göre daha güvenli bir şekilde yapıldığını belirtelim.

İlerleyen zamanlarda satışa sunulacak olan yeni Router’larda WPA 3‘ün bulunmasına kesin gözüyle bakılıyor. Bakalım Router üreticileri eski modelleri için WPA 3 standartını güncelleme ile kullanıma sunabilecek mi?