Yeni PowerPoint ile sunumlarınız değişecek!

powerpoint 2016 surumu

Microsoft’un ofis yazılımları içerisinde sunum yapmanızı sağlayan emektar PowerPoint yenilendi. Office 2016 ile birlikte tüm ofis yazılımları yeni özelliklere kavuştu. Ancak PowerPoint bu yenilikleri bir adım daha öteye taşıyarak Morph ve Designer isimli özellikleri ile karşımıza çıktı.

powerpoint-2016-surumu

PowerPoint yazılımı iş ve eğitim dünyasının vazgeçilmez uygulamalarından bir tanesi. Sunum yapmanızı sağlayan ofis yazılımı yıllardır alışılmış şablonlar ve efektler ile karşımıza çıkıyor. Ancak artık PowerPoint bu algıyı kırmaya hazır gibi görünüyor. Microsoft, resmi internet sitesinde PowerPoint’in yeni özelliklerini duyurdu. Office 365 üyeliği ile kullanabileceğiniz yeni PowerPoint, Office 2016 sürümü ile bambaşka bir yazılım olarak karşımıza çıkıyor.

Microsoft Power Point, Morph isimli yeni özelliği ile dikkat çekiyor. Bu özellik, slaytlar arasındaki geçişlere bambaşka bir boyut kazandırmış durumda. Tıpkı Prezi isimli sunum servisi gibi çok sayıda farklı geçiş efektine kavuşan PowerPoint, uyumlu üç boyutlu görselleri de destekler hale geldi. Sayfa sayfa geçiş yerine artık yeni PowerPoint programında tüm sunumu tek bir görsel şeklinde sunmak, geçişleri ise klasik slayt yerine farklı efektlerle yapmak mümkün. Ancak hepsi bununla sınırlı değil.

PowerPoint içerisinde gelen yaklaşık 10-15 hazır şablon yerine artık seçilebilecek binlerce hazır şablon bulunuyor. Bu şablonlar Office 365 üyeliği sayesinde bulut ortamından çekiliyor. Yani hepsi bilgisayarınızda yüklü olarak bulunmuyor. Sunumunuza koyduğunuz görsellere uygun şablonları otomatik olarak belirleyen PowerPoint, kendi belirlediği seçenekler arasından size opsiyonlar sunuyor. Ayrıca sunumunuzdaki görsellerin renk yoğunluğuna göre şablonunuzun rengi otomatik olarak değişiyor. Tüm bu yeni özellikleri kısaca anlatan video ise aşağıda.

Office 2016 hakkında bilmeniz gereken her şey!