Yeni Opel Astra fiyatı ile bir hayli şaşırtacak

Opel Astra

Geçtiğimiz yıl resmen tanıtılan yeni Opel Astra, sonunda ülkemizde de satışa sunuluyor. Ancak otomobilin başlangıç fiyatının bile, beklenilenin üzerinde olduğunu söylemek mümkün.

Yeni Opel Astra fiyatı ile bir hayli şaşırtacak. Opel, dünyanın en önemli otomobil üreticilerinden biri. Özellikle Hatchback modelleri olan Astra ve Corsa ile uzun bir süre pazarın önemli bir kısmını elinde bulunduran şirket, geçtiğimiz yılın ortalarında yeni Astra modelini resmen tanıtmıştı. İşte aradan geçen yaklaşık 1 yıllık sürenin sonunda, Opel’in yeni Astra modelini ülkemizde de satışa sunmaya başlayacağı duyuruldu.

OpenLabs

Yeni araca baktığımız zaman benzin manuel, benzin otomatik ve dizel otomatik olmak üzere üç farklı seçeneğin olduğunu görüyoruz. Yani eğer dizel motor seçeneğini tercih etmek isterseniz otomatik şanzımandan başka bir ihtimaliniz kalmayacak.

Opel Astra

Yeni Opel Astra fiyatı ile bir hayli şaşırtacak

Peki hangi motor seçeneği ne kadar güç üretiyor dersiniz? Opel Astra 2022’nin 1.2 litre turbo benzin motor seçeneğini tercih ederseniz, bu seçenek aracınızın 130 beygir güç ve 230Nm tork değerlerine sahip olacağını gösterir. Eğer tercihinizi 1,5 litre turbo dizel motor seçeneğini tercih ederseniz de o zaman aracınız 130 beygir güç ve 300Nm tork değerlerine sahip olacaktır.

Opel Astra

Ayrıca benzinli aracın 0’dan 100km hıza çıkma süresi 9,7 saniye olarak açıklanırken, dizel aracın aynı hıza çıkma süresi ise 10,6 saniye olarak duyuruldu. Şimdi gelelim en önemli konuya. Opel tarafından resmi duyurusu yapılan Türkiye fiyatlarına göre, Opel Astra 2022’nin 1,2 litre manuel benzin versiyonunun fiyatı 668.900-TL’den başlayacak. Eğer otomatik benzin olsun derseniz 774.900-TL’yi, dizel otomatik olsun derseniz de 824.900-TL’yi gözden çıkarmanız gerektiğini belirtelim.

Facebook Apple ile ipleri koparmak üzere