Yeni nesil Oculus Rift için yeni bilgiler: Oculus Rift S

143404758370461

UploadVR’da yer alan bilgilere göre Oculus VR’ın sıradaki sanal gerçeklik headset’inin ismi Oculus Rift S olacak ve bu üründe onboard olarak birden fazla kamera ve sensörler bulunacak. Böylece kullanıcı hareketlerinin takibi için harici bir kamera sistemine ihtiyaç kalmayacak.

Yeni nesil Oculus Rift için yeni bilgiler: Oculus Rift S

Ürünün hantallıktan arındırılmış ve kullanımı kolay bir tasarıma sahip olması bekleniyor. Bu da daha ufak bir alanda, daha rahat hareket edebilmenizi mümkün kılabilir. Zira mevcut VR sistemlerini göz önüne alırsak, bu ürünlerde pek çok kablo var ve kullanım için geniş bir alan şart.

Aslında “Rift S” ismi birkaç aydır dillerde. Yine, daha önce TechCrunch’ta yayınlanan bir haberde, yeni Rift modelinde daha yüksek çözünürlük olacağı da söylenmişti.

Yeni nesil Oculus Rift için yeni bilgiler: Oculus Rift S

Tabii VR headset’lerin daha kullanışlı hale getirilerek kablolarından arındırılması tarafında HTC’nin de (Vive için) pek çok çalışması var. Sanıyoruz ki önümüzdeki birkaç yıl içinde daha kullanışlı modeller göreceğiz.

Her ne kadar video oyun sektörü tarafında VR kullanımı pek yüksek olmasa da VR headset’lerin inşaat sektöründen sağlık sektörüne kadar oldukça geniş bir kullanım alanı mevcut.

Peki bu söylenti detaylar karşısında Oculus şirketi ne diyor dersiniz?

“Gelecekteki ürünlerimize yönelik şimdiden konuşamayız, ancak önümüzdeki yıl için büyük heyecan duyuyoruz.”

ATM’deki güvenlik açığı sayesinde 1 milyon dolar çekebildi