Yeni Grandland Yollara Çıkmaya Hazırlanıyor!

Grandland

2025 yılının ocak ayında ilk etapta hem 582 km’lik menzile sahip elektrikli seçeneği hem de 48V Mild-Hybrid teknolojisine sahip hibrit versiyonuyla Türkiye’de satışa sunulacak olan Yeni Grandland’in 50.000’den fazla ayrı hücreden oluşan yeni Intelli-Lux Pixel HD sistemi, Opel’in aydınlatma teknolojileri konusundaki öncülüğünü pekiştiriyor.

 

Alman otomobil üreticisi Opel, tamamen elektrikli güç seçeneği sunan yeni nesil Grandland’i Avrupa’da yollara çıkarmaya başladı.

Ocak 2025’te Türkiye’de satışa sunulacak olan yeni Grandland, ilk etapta hem 1.2 litre 136 HP’lik turbo benzinli motor, 28 HP (21 kW) elektrikli motor ve 6 ileri çift kavramalı elektrikli şanzımanla kombine edilen hibrit versiyonun yanı sıra 82 kWh (net kapasite) batarya kapasitesine sahip ve yaklaşık 582 kilometre menzil (WLTP’ye göre) sunan 213 HP’lik elektrikli versiyonuyla yollara çıkmaya başlayacak.

Grandland

Cesur, yalın ve büyüleyici özellikleri ile “Alman Enerjisi”ne sahip yeni Grandland, kullanım açısından temel ihtiyaçlara odaklanıyor ve elektrikli sürüş seçeneği sunuluyor. Yeni Grandland, şık görünümü, pratik detaylar ve karbon ayak izini azaltan birçok özellik ile bir araya getiriyor. Bu yenilikçi özellikler arasında, geri dönüştürülebilir ve onarılabilir bataryalar, iç tasarımda geri dönüştürülmüş malzeme kullanımı ve gövdede krom ögelerin bulunmaması gibi özellikler yer alıyor.

 

Bununla birlikte modelin ön bölümün orta kısmında yer alan aydınlatmalı “Şimşek Logosu”na sahip yeni 3D Vizör ve arka kısımda aydınlatmalı “OPEL” yazısı bulunuyor. Diğer öne çıkan yenilikçi özellikler arasında ise 50.000’den fazla ayrı bileşenden oluşan yeni Intelli-Lux Pixel HD aydınlatma sistemi, elektrikli araçlar için geliştirilen yeni STLA Medium platformu yer alıyor.

 

 

STLA Medium platformu ile üzerinde yükselen ilk elektrikli Opel modeli!

 

Yeni nesil Grandland, Opel için elektrikli mobiliteyi daha da çekici hale getiren büyük bir adımı temsil ediyor. Grandland, Stellantis’in elektrikli araçlar için geliştirdiği STLA Medium platformu üstünde yükselen ilk Opel modeli olarak öne çıkıyor.

Yeni platform, başta düz bir batarya paketine olanak tanıyor ve birçok avantaj sunuyor. Son derece sağlam tasarım, yenilikçi şasi ile bir araya gelerek gözle görülür şekilde yüksek sürüş dengesi sunuyor ve düz gövde altı tasarımı sayesinde aracın altındaki hava akışı optimize ediliyor.

 

400 voltluk bir çekiş bataryası kullanan yeni Grandland Elektrik, Türkiye’de Ocak 2025’te ilk etapta satışa sunulacak versiyonunda 82 kWh (net kapasite) batarya ile birlikte yaklaşık 582 kilometre menzil (WLTP’ye göre) sunacak. Modelin elektrikli motoru ise 213 HP (157 kW) güç ve 345 Nm doğrudan tork üretiyor. Bu değerler, yeni Grandland Elektrik’in 100 km/sa hıza 9 saniyede ulaşmasını sağlıyor ve maksimum hızı yaklaşık 170 km/s’ye çıkabiliyor.

 

Yeni Opel Grandland Elektrik, ayrıca yeni düz batarya paketi ve yeni nesil elektrikli motorunun yanı sıra ısı pompası gibi enerji tasarrufu özellikleri sayesinde uzun menzilli sürüşler sunabilecek.

Rejeneratif frenleme sayesinde enerji, üç farklı mod kullanılarak geri kazanılabiliyor, böylece Grandland Elektrik’in verimliliğini daha da artırıyor. Yeni model, gerekli olduğunda kısa şarj molaları ile şarj imkanına da sahip. Grandland Elektrik, hızlı şarj istasyonlarında  batarya kapasitesinin % 80’ine yaklaşık 30 dakika şarj süresinde ulaşıyor.

Grandland

Yeni Grandland, hibrit motor seçeneğiyle de seçme özgürlüğü sunacak!

 

Ocak 2025’te Türkiye’de yollara çıkacak olan Yeni Opel Grandland’i müşteriler, tamamen elektrikli seçeneğinin yanı sıra 48V Mild-Hybrid versiyonu ile de tercih edilebilecek. Mild-Hybrid seçenek, sürüş keyfini üst seviyede yaşatırken tüketimi ve karbon emisyonunu sınırlandırarak çevreci yönünü gösteriyor.

136 HP (100 kW) güç üreten 1,2 litrelik turbo benzinli motor, 28 HP (21 kW) elektrikli motor ve 6 ileri çift kavramalı elektrikli şanzıman ile donatılan kompakt sistem, günlük kullanımda akıllı ve ekonomik bir sürüş çözümü olarak da birçok avantaj sunuyor.

Grandland

Mild-Hybrid model, içten yanmalı motora sahip benzer bir araca kıyasla yakıt tüketimini ve karbon emisyonunu azaltırken aynı zamanda sürüş konforunu artırıyor. Şehir içinde ve banliyölerdeki günlük sürüşlerde, benzinli ve elektrikli motorlar aracın ihtiyaçlarına göre birlikte veya bağımsız olarak çalışarak enerji tüketimi ve performansı her zaman mükemmel bir uyumla dengeliyor.

Elektrikli motor, hızlanırken ve hareketsiz halden kalkış yaparken benzinli motora destek sağlıyor. Düşük hızlarda, örneğin manevra yaparken şehir içinde bir seferde yaklaşık bir kilometreye veya toplam sürüş süresinin yaklaşık %50’si boyunca tamamen elektrikli sürüşe olanak sağlıyor.

48 Volt hibrit teknolojisine sahip yeni Grandland’de, yüksek hızlarda yavaşladığında ve benzinli motor kapandığında, elektrikli motor jeneratör gibi çalışarak hybrid sistemin 48 voltluk bataryasını şarj ediyor; bunun için şarj işlemine gerek kalmıyor. Mild-Hybrid araç sürücüleri, tercihlerine bağlı olarak Eco (özellikle verimli kullanım için), Normal ve Sport olmak üzere üç sürüş modu arasından seçim yapabiliyor.

Google, Pixel 9 Pro XL’in kişisel veri topladığı yönündeki haberleri yalanladı