Yeni Google Glass için patent alındı!

ikinci nesil google glass 1

2013 yılında duyurulan Google Glass, sektörde bomba etkisi yaratmış ve uzun süre gündeme gelmişti. Google şimdi ikinci nesil yani yeni Glass için bir patent aldı. Yeni Google Glass’ın detayları haberimizde.

ikinci-nesil-google-glass-1

Giyilebilir teknolojiler konusunda önemli bir adım olan Google Gass, artık satın alınamıyor. Ancak Google projeyi tamamen rafa kaldırmış değil. Ortaya çıkan yeni bir patente göre Google, çok daha gelişmiş bir Glass üretmenin hazırlıklarında. Google Glass 2 veya ikinci nesil Google Glass olarak tanımlayabileceğimiz bu ürün çok daha dikkat çekici.

Haberimizin görselinde de yer aldığı gibi yeni Google Glass artık tek taraflı olacak. Yani bir gözlük formu yerine çok daha bilim-kurgu ürünü şeklinde kullanılacak. Tek taraftan bağlanacak olan ürün, teknik özellikler bakımından daha gelişmiş olacak ancak bu detaylar henüz bilinmiyor.

Google, 2013’ten bu yana çok sayıda yeni şirket satın aldı ve Android üzerinde çeşitli iyileştirmeler yaptı. Dolayısıyla yeni Google Glass’ın özelliklerini şimdiden kestirmek mümkün değil. Ancak firmanın giyilebilir teknolojiler konusunda yaptığı yatırımlar dikkat çekici. Dolayısıyla bu tecrübeleri yeni Google Glass’ta çok farklı şekillerde görebiliriz.

Aşağıdaki patent şablonundan yeni Google Glass’ı ana hatları ile görmek mümkün. Ürünün en dikkat çekici yanı artık çok daha kalıcı olması. Yani bir gözlük yerine, vücudun bir parçası gibi tek göze yerleştirilebilecek. Kafanın arkasına doğru uzanan bir parça ile sabitlenecek. Detaylar şimdilik bu kadar.

ikinci-nesil-google-glass-2

5 Dolara bilgisayar: Raspberry Pi Zero