Yeni Gear VR kontrolcü ile gelecek

gear vr

Samsung’un Oculus ile birlikte geliştirdiği Gear VR yenileniyor. Peki yeni Gear VR ile ne gibi yenilikler gelecek. İşte detaylar.

Sanal gerçeklik pazarında rakiplerinin gerisinde kalmak istemeyen Samsung, elini çabuk tutmuş ve zekice bir hamle ile Gear VR’ı satışa sunmuştu. VR piyasasının öncü isimlerinden Oculus ile işbirliği yapan Samsung, uygun fiyatlı VR gözlüğü ile kullanıcıların beğenisini kazanmayı da başarmıştı.

Gear VR son derece başarılı bir ürün olmasına karşın kontrol mekanizmasının hemen gözlüğün yan tarafında yerleştirilmiş olması, kullanıcıların pek de hoşuna gitmemişti. Kullanıcılardan gelen tepkileri göz önüne alan Samsung, yeni Gear VR ile ilgili baz kararlar aldı.

Ortaya çıkan söylentilere göre yeni Gear VR ayrı bir kontrolcü ile gelecek. Yani oyun oynarken kontrolü gözlüğün yan tarafında bulunan panel yerine, elinizde tuttuğunuz bir kontrolcü yarımıyla gerçekleştirebileceksiniz.

Yeni Gear VR ile gelecek olan bir başka yenilik ise, tabi ki Galaxy S8 desteği. Samsung, Galaxy S8’in Gear VR ile tam uyumlu olması için yuva kısmında da bazı güncellemeler gerçekleştirecek.

Yenilenmiş Gear VR’ın ne zaman satışa sunulacağı ise henüz kesinlik kazanmış değil. Fakat genel kanı, Güney Koreli teknoloji devinin yeni VR gözlüğünü Galaxy S8’den sonra satışa sunacağı yönünde.

Yani yeni bir Gear VR almak için önümüzde en az 1 ay daha olduğunu söylemek mümkün.